In Europa is het makkelijk. Je gaat de grens over en bij de meeste landen kun je vervolgens gewoon met je eigen geld betalen. Helaas is dit niet mogelijk als je verder weg gaat. Bijvoorbeeld in Azië ontkom je niet aan geld wisselen. Je hebt namelijk in ieder land weer een andere valuta nodig. Je hebt verschillende manier om aan ander geld te komen. Een aantal manieren, waaronder geld wisselen, heb ik voor je op een rij gezet samen met een aantal tips.
Booking.comDe wisselkoers
Als je kiest voor geld wisselen dan is het verstandig om te kijken naar de wisselkoers. Zorg ervoor dat je de officiële koers in je hoofd hebt zitten voordat je naar een wisselkantoor gaat. Deze kunnen namelijk nog wel eens afwijken en dan is het slim om even een stukje verder te kijken. Ook heb je zo minder kans om opgelicht te worden. Het is altijd verstandig om zelfverzekerdheid uit te stralen en te weten waar je het over hebt.

Waar ga je wisselen?
Een belangrijk aspect is te kijken op welke plek je gaat wisselen. Je hebt bijvoorbeeld kleine lokale kantoortjes, maar ook de grote kantoren. Kijk vooral ook in welke buurt je bent en of het verstandig is om daar te wisselen. Als er verdachte personen rondhangen, dan wil je natuurlijk niet dat ze weten dat je geld bij je hebt. Loop daarom altijd even rond en scan de omgeving. Ook moet je erg goed opletten tijdens het wisselen. Tel alles een paar keer na en geeft het geld niet meer uit handen. Ze kunnen nogal snelle trucs uithalen waarmee je geld opeens is verminderd. Kies dan ook altijd voor een kantoor met lage toonbank.
Toch liever pinnen?
Om aan de buitenlandse valuta te komen heb je grofweg 2 manieren. Het geld wisselen is de optie die hierboven al beschreven wordt. De andere optie is dat je natuurlijk gewoon geld gaat pinnen. Dit kost vaak wel wat, maar is veiliger. Geld wisselen kost je ook geld. Daarom zou ik altijd kiezen voor pinnen. Mocht je nog geld overhebben die je niet meer kunt gebruiken, dan is geld wisselen natuurlijk wel een erg goede optie.
Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.