Hoe duur is Belfast?

Belfast (Noord – Ierland) is een nog redelijk onbekende bestemming als het aankomt op een stedentrip. Heel erg zonde, want het is voor mij één van mijn favoriete bestemmingen dichtbij huis. Misschien komt het onbekende omdat je niet weet wat je er kunt doen. Kijk dan even naar mijn tips om te doen in Belfast. Of misschien denk je wel dat het heel erg duur is, maar hoe duur is Belfast? Ik hield mijn uitgaven bij en geef daarmee hieronder een antwoord op de vraag: Hoe duur is Belfast?

Booking.com
Vooraf informatie

Iets meer informatie om te kunnen vergelijken met je eigen manier van reizen: Ik reis redelijk low budget. Oftewel ik slaap altijd in slaapzalen en kies er vaak voor om zo goedkoop mogelijk te eten. Bijvoorbeeld door te lunchen bij de supermarkt. Daarnaast weeg ik altijd af of een bezienswaardigheid het voldoende waard is. Ik ben 2,5 dag in Belfast geweest en heb deze dagen ook zeker goed benut.

Overnachten

Ik overnachtte in een hostel net buiten het centrum. Dit was een bewuste keuze omdat ik vanaf hier ook overal naar toe kon en het iets goedkoper was. De straat van het hostel was tegenover de universiteit en de botanische tuinen. Ik sliep hier 2 nachten op een slaapzaal van 4 man en het was inclusief simpel ontbijt (toast met jam).

2 nachten hostel € 28,-

peace wall Belfast
Vervoer

Zelf heb ik vrijwel niet gebruik gemaakt van het openbaar vervoer. Alleen om van het vliegveld naar de stad te komen moest dit wel. Ik nam hiervoor de Aiport Express bus. Uiteraard kan dit iets goedkoper, maar ik koos in dit geval voor gemak. Daarnaast heb ik geen kosten gehad voor het vervoer, omdat ik alles lopend heb gedaan. Dat is te doen met goede schoenen.

Retour airport bus € 13,50

airport bus belfast
Eten

Qua eten hangt er heel erg vanaf wat je wil. Als je uit eten gaat dan moet je wel rekenen op minstens 15 euro per persoon, maar je kan uiteraard ook goedkoper naar de MacDonalds. Bij mijn hostel zat het ontbijt erbij in, dus daar had ik geen kosten aan en ik kocht mijn lunch bij de supermarkt. Ook at ik één avond bij een soort streetfoodfestival. Daar kon je allemaal kleine gerechtjes kopen

Fish And Chips € 15,- // Lunch supermarkt € 2,30 // Hamburger festival € 5,90 // Wafel festival € 5,90 // Lunch € 2,10

Extra’s

Ik deed niet echt heel erg veel extra’s. De meeste dingen die ik bezocht waren gratis en daar kies ik ook vaak mijn bezienswaardigheden op uit. Natuurlijk zijn er ook dingen die je echt gezien moet hebben, dus die sla ik dan niet over. Leuke gratis dingen waren bijvoorbeeld: Street Art en St. George Market. De enige bezienswaardigheid die ik betaald deed was het Titanic museum, want deze mag je niet overslaan. Ook deed ik het met een betaalde audiotour. Best aan de prijs, maar wel zeker de moeite waard

Titanic museum € 22,30 // audiotour € 4,70

titanic museum
Eindconclusie

Al met al vond ik het reuze meevallen hoe duur Belfast was. Natuurlijk is het een Westerse stad en dus kost het redelijk wat, maar toch viel het wel mee. Vooral het museum was behoorlijk aan de prijs, maar mocht ik niet overslaan. In totaal gaf ik in 3 dagen € 99,70 uit. (dit was exclusief een vlucht van 90 euro). In totaal is dit € 189,70 voor een stedentrip van 3 dagen. Niet gek toch?

Ook een stedentrip naar Belfast doen? Mooi! Zoek dan zo snel mogelijk naar de goedkoopste vliegtickets bij: Skyscanner. Ook is het verstandig om te kijken bij Vaccinaties op reis of je wat nodig hebt.

Al deze prijzen zijn omgerekend in euro’s met wisselkoers van januari 2020. Let wel op, want wegens de Brexit schommelt die koers nogal.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder