Hoe duur is een stedentrip naar Dublin?

Ieder jaar probeer ik wel één stedentripje te maken. Vooral omdat het tussendoor kan, het goedkoop is en je er even tussenuit bent zonder dagen vrij te moeten nemen. In december vorig jaar was het weer tijd voor een nieuwe stedentrip. Dit keer vond ik goedkope vliegtickets naar Dublin in Ierland en aangezien deze stad al een tijdje op mijn lijstje stond, ben ik gegaan. Nu scheen Dublin van te voren een dure stad te zijn. Niet helemaal mijn ding, maar ik wou het toch met eigen ogen zien. Dat heb ik gedaan en het was prachtig! Maar hoe duur is een stedentrip naar Dublin?

Booking.com
Algemene informatie vooraf

Ik reis altijd zo low budget mogelijk, maar wel op een comfortabele manier. Zo kies ik altijd voor een slaapzaal, maar dan wel een goeie. Ik wil niet in een vies hostel zitten, omdat het daar net een euro goedkoper is. Ik vloog dit keer vanaf Amsterdam naar Dublin. Dit kostte mij ook nog benzine, parkeerkosten en de bus (ik parkeerde mijn auto in Hoofddorp). Deze laatste kosten heb ik niet meegeteld. Alleen alles vanaf Schiphol en tot Schiphol. Eten doe ik ook altijd zo goedkoop mogelijk. Meestal kies ik ervoor te ontbijten en te lunchen in de supermarkt en eet daarnaast in een goedkoop restaurantje.

Trinity college in Dublin
De vlucht

Mijn vluchten boek ik altijd op Momondo en daar vond ik een erg goede deal. Ik vloog dus vanaf Schiphol en een retour kostte mij 60 euro. Het kon nog goedkoper, maar ik had specifieke data waaraan ik mij moest houden. Heen vloog ik met AirLingus en terug met Ryanair. Deze laatste is strikt met wat je mag meenemen als bagage. Geen probleem want ik bleef maar 1 nachtje weg en nam dus bijna niks meer. Bij Ryanair moet je voor alles bijbetalen. Om te besparen koos ik geen van deze opties. Zo mocht ik dan ook geen stoel uitkiezen, maar als je alleen reist maakt het niet uit. Plus je zit er maar heel even.

In totaal gaf ik aan de vlucht dus € 60 uit.

dublin trinity college
De overnachting

Vooraf boekte ik een overnachting in een hostel op Booking.com. Omdat ik maar erg kort had, besloot ik wel een hostel in het centrum te willen. Zoals gezegd slaap ik op slaapzalen, maar dan alleen met een beoordeling van een 8 op hoger. Ik kwam daarbij uit op het Trinity Hostel. Niet geweldig, maar wel meer dan prima voor die prijs. De slaapzaal was gemend en had plek voor 10 mensen. Ik verbleef hier 1 nacht.

De overnachting kostte mij € 14 voor 1 nacht.

Eten

Qua eten doe ik redelijk goedkoop zoals gezegd. Ik bleef maar 2 dagen en dus had ik voor de eerste dag al ontbijt en middageten meegenomen in mijn tas. De eerste dag hoefde ik daarom alleen maar avond te eten. Daarvoor ging ik in eerste instantie naar het Temple Bar District, maar hier was het overal giga druk. Uiteindelijk was ik het zoeken zat en ben ik bij de MacDonalds beland. Niet echt culinair, maar prima te doen voor 1 avondje. In de ochtend en middag at ik broodjes bij de Tesco weg. Goedkoop en erg lekker. In de avond was ik onderweg, dus heb ik verder niet gegeten. Pas op Schiphol weer, maar die reken ik niet mee.

Mijn totale kosten waren: MacDonalds € 5,50 // Tesco € 1,50. Oftewel 7 euro voor 2 dagen. Niet slecht heh!

temple bar dublin
Andere dingen

Je hebt nog heel veel meer andere kosten die je zou kunnen maken. De meeste mensen gaan bijvoorbeeld naar een Whiskey Stokerij of gaan naar The Books Of Kells. Zelf deed ik dit allemaal niet. Ik ging naar de gratis National Gallery en liep richting het strand. Verder keek ik vooral rond en kostte mij dit niks. De enige kosten die ik nog had waren die van de bus vanaf en naar het vliegveld. Hier kocht ik op het vliegveld een retourtje voor.

Airportbus €12

Eindconclusie

Ik ging natuurlijk maar 2 dagen weg, maar al bij al was het een erg goedkope stedentrip. Ik merkte wel dat Dublin ongeveer even duur is als Nederland (en sommige dingen een tikje duurder), maar als je oplet dan kost een stedentrip je bijna niks. De vraag was: Hoe duur is een stedentrip naar Dublin? Het antwoord daarop is: De mijne was € 93.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder