Hoe houdt je je reisbudget bij?

Al sinds mijn eerste reis vind ik het erg belangrijk om bij te houden hoeveel geld ik uitgeef en aan wat precies. Eigenlijk weet ik niet precies waarom, maar ik vind het gewoon leuk om te doen. Ook is het een soort van sport om met zo weinig mogelijk geld veel leuke dingen te doen. Ook is het natuurlijk handig om aan te kunnen geven hoeveel budget je voor een bepaalde bestemming nodig hebt. Misschien wil jij ook binnenkort je reisbudget gaan bijhouden, maar weet je niet precies hoe. Dan geeft ik je vandaag tips over hoe houdt je je reisbudget bij?

Booking.com
Kies je voor ouderwets of nieuw?

In dit opzicht ben ik zelf nogal ouderwets. Ik vind het erg handig om een boekje bij mij te hebben waar ik alles makkelijk in kan opschrijven. Uiteraard is het ook mogelijk om dit online te doen en misschien is dit zelfs wel een stukje makkelijker. Bij mij haalt dit de charme er alleen wel een beetje vanaf en dus doe ik het gewoon op papier. Tijdens een reis blader ik ook regelmatig even terug. Gewoon om te kijken hoe duur dingen waren.Nu gebruik ik tot nu toe iedere reis hetzelfde boekje. Dit boekje heeft al veel landen gezien dus. Dit boekje is gewoon een goedkoop boekje van de Action op A6 formaat. Je hebt ook een aantal apps om je budget bij te houden. Hier komt binnenkort nog een nieuw artikel over.

Hoe houdt je je reisbudget bij?
Schrijf je het in categorieën of per dag?

De meeste andere bloggers zie ik hun uitgaven in categorieën bijhouden. Dit is uiteraard erg handig als je er later een artikel over wilt schrijven. Zelf vindt ik dit geen handige manier om dingen bij te houden. Ik koos voor een andere manier en dit werd bijna een soort van sport voor mij. Ik koos voor een dagbudget van 20 euro per dag. Iedere dag schreef ik op hoeveel ik die dag uitgaf en aan wat. Ook keek ik of ik boven of onder de 20 euro uitkwam. Iedere dag hield ik dan ook bij of het + of – werd en dit werd bij elkaar opgeteld of afgetrokken. Aan het einde van mijn reis kwam ik in totaal onder de 20 euro per dag uit. Best een leuk spelletje.

Hoe houdt je je reisbudget bij en op welke manier?

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder