Hoe navigeer je op reis?

In Nederland gebruiken de meeste mensen regelmatig hun navigatie. Alleen hoe navigeer je op reis? Vooral als je ergens aankomt is het best lastig om de weg te vinden naar je hostel of hotel. Natuurlijk kan je dan aan voorbijgangers de weg vragen, maar je kan er wel vanuit gaan dat de meeste mensen geen idee hebben waar je heen moet. Daarom is het handig om vooraf na te denken over je navigatie. Uiteraard kan je Google Maps gebruiken, maar dat is niet altijd mogelijk qua internet (of heel duur). Daarom geef ik vandaag tips over: Hoe navigeer je op reis?

De ouderwetse manier: Kaart

De eerste optie is een optie die eigenlijk vrij weinig mensen meer gebruiken. Namelijk een gewone kaart, Vrijwel geen enkele backpacker zal meer een kaart kopen en daarmee op reis gaan. Waarom niet? Nou vooral omdat je niet precies weet waar je zelf bent op de kaart. Het kost dus heel veel meer moeite om te gaan navigeren. Daarnaast zie je ook niet welke kant je precies uitloopt. Onhandig dus! Tegenwoordig zijn er zoveel betere manier, dus ik zou niet voor deze optie kiezen. Ga je nou op een roadtrip, dan zou ik wel een wegenkaart meenemen. Stel je voor dat er iets misgaat met je telefoon, dan kan je toch nog globaal zien welke wegen je moet nemen.

navigeren op reis
De meest gebruikte: Google Maps

De meeste reizigers zullen gebruik maken van Google Maps. Zelf gebruik ik deze app ook standaard als ik ergens heen moet. Dus ja waarom zou je hem niet ook gebruiken als je op reis bent? De app is snel en erg nauwkeurig. Het enige probleem is dat je wel internet moet hebben. In Europa is dat tegenwoordig geen probleem meer, maar met verre reizen kan dit een duur grapje worden. (of je moet een lokale simkaart kopen). Wat je ook kan doen is de kaarten downloaden, of een soort van. Je kan van te voren de locatie waar je heen moet opzoeken. Sluit daarna meteen de app en open hem niet meer. Op de plaats van bestemming kan je hem dan weer openen en dan vindt hij je locatie. Je kan dan alleen echt niet tussendoor de app openen, want dan gaat die proberen je locatie te vinden en dat lukt niet. Je bent namelijk nog niet in je al ingeladen kaart beland. Wel een beetje onhandig dus allemaal en het gaat nog wel eens mis. Ik zou dus vooral voor deze optie kiezen als je goedkoop internet hebt.

navigeren op reis
De onbekende optie: Maps.me

Sinds mijn reis door Mexico gebruikt ik Maps. me. Deze app kende ik hiervoor niet, maar in mijn eerste hostel in Mexico maakte iedereen hier gebruik van. Daarom heb ik hem ook gedownload. Bij deze app moet je van te voren kaarten downloaden van gebieden, landen of provincies. Daarna werkt alles offline. Je kan je eigen locatie vinden, navigeren en zelfs klikken op bijvoorbeeld alle restaurants in de omgeving. Ook kan je makkelijk bezienswaardigheden vinden door op de naam te zoeken. Mijn ervaring met deze app is erg goed. Je locatie wordt goed weergegeven en alles werkt heel goed. Ik hoorde wel soms voorbij komen dat mensen problemen hadden met het vinden van de exacte locatie, maar daar kan ik zelf niet over meepraten. Ik ben zeker van plan om de komende reizen ook deze app weer te gaan gebruiken! De app is gratis, dus dat is heel fijn!

Booking.com

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder