Kleding wassen op reis

Plannen om te gaan backpacken? Dan ben je vast ook al bezig met wat je mee kunt nemen. Helaas is dit niet heel erg veel. Daarom moet je waarschijnlijk een hele hoop kleding thuislaten en het doen met een stuk minder. Geen probleem, maar dan moet je wel onderweg een aantal keren wassen. Maar hoe kun je kleding wassen op reis? Doe je hebt zelf of kun je het ook ergens laten doen? Een aantal tips over kleding wassen op reis op een rijtje.

Booking.com
Alles zelf wassen

De meeste mensen zullen kiezen om zelf dingen te wassen. Vooral als je in duurdere landen gaat reizen. In Azië kost het laten doen vrijwel niks, maar in andere landen kan het wel oplopen. Nu is zelf de was doen niet zo heel moeilijk en je hebt er ook nauwelijks iets voor nodig. Het is alleen als je in een dorm slaapt en er nergens plek is om je spullen te drogen. Neem dan af en toe een eigen kamer. Hier kun je alles ophangen zonder dat iemand anders er last van heeft.

Qua spullen heb je bijna niks nodig. Alleen iets om de wasbak dicht te maken. Je kunt hiervoor een universele badstop kopen, maar een rolletje ductape doet ook zijn werk. Gewoon een paar stukjes over het putje plakken. Verder heb je alleen nog iets nodig als wasmiddel. Je kunt dit meenemen, maar ook gewone shampoo voldoet prima. Even de wasbak vullen, shampoo erbij en goede mengen met je handen. Daarna is het tijd om je was er in te leggen. Laat het dan ook even weken. Vervolgens laat je alles weer leeglopen en spoel je alles uit onder de kraan. Daarna is het ophangen maar. Prima te doen toch?!

Kleding wassen op reis
Uitbesteden aan de laundry service

Mocht je toch liever zelf niet aan de slag gaan of in Azië reizen, dan is het ook prima om te kiezen voor een laundry service. In sommige landen wordt je kleding dan naar een wasserette gebracht, maar je hebt ook landen waarmee het helemaal met de hand gedaan wordt. Soms zelfs in een rivier. Uit ervaring weet ik dat je je kleding dan prima schoon terug kreeg. Toch moet je ook opletten, want het gebeurd nogal eens dat je minder kleding terugkrijgt dan dat je gebracht hebt. Soms is het opzet en is het gestolen, maar het kan ook perrongelijk zijn. Ook moet je er een tijdje op wachten. Mocht je meerdere dagen op 1 plek blijven, dan is dit natuurlijk een prima optie. Het kost je 1-2 euro voor een beetje was en alles komt netjes weer terug.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder