Mijn route door Indonesië

In 2016 studeerde ik af en was het tijd om weer op reis te gaan. Ik koos ervoor om 3 weken richting Indonesië te gaan. Dit land stond namelijk al lang op mijn verlanglijstje. Toen ik besloten had om hier heen te gaan werd het tijd om mijn route door Indonesië te bedenken. Ik las hiervoor veel blogs en koos ervoor om een route te nemen die veel gebruikt werd. Heel erg veel reiservaring had ik nog niet (vond ik) en dus koos ik liever voor de wat meer toeristische plekken. Benieuwd naar mijn route door Indonesië?

Booking.com
Beginnen op Java

Vanaf Amsterdam ben ik richting Jakarta gevlogen. Omdat deze stad volgens vele niet de moeite waard is om heen te gaan, ben ik meteen doorgevlogen naar Yogyakarta. Daar heb ik een paar dagen de stad verkent En onder andere de Prambanan en Borobudur gezien) en heb er vervolgens voor gekozen om een vulkanen tour te doen. Hierbij ga je in een paar dagen van Yogyakarta naar Bali en stop je onderweg bij de Bromo en IJen. Bij beide van deze vulkanen blijf je ook overnachten, zodat je in het donker richting de vulkaan kan. Deze 2 vulkanen hoorden echt tot één van de hoogtepunten van mijn reis. Ik werd afgezet in Denpasar op Bali en vanaf hier ging mijn reis weer solo verder.

vulkaan indonesië
Door naar Bali

Zoals gezegd werd ik dus afgezet in Denpasar. Dit was niet meteen de stad die ik wou bezoeken, dus besloot ik meteen door te reizen richting Ubud. Hier bleef ik een aantal dagen. Een heel leuk stadje in een prachtige omgeving, maar na een paar dagen was ik de massa toeristen wel zat. Daarom nam ik de ferry naar Nusa Penida. Dit was nog wel een uitdaging, want ik wou geen dure fast boat. Ik wou de public ferry nemen. Niemand wist hoe dit werkte, maar gelukkig begrepen ze in de haven wat ik bedoelde.

Op Nusa Penida heb ik een aantal dagen per fiets dingen verkend. Destijds was het nog een onontdekt eiland en kwam je nauwelijks toeristen tegen. Het was er prachtig, maar ik ben niet zo van heel lang op dezelfde plek blijven en dus nam ik een bootje richting Nusa Lembongan. Ook mooi, maar wel een stuk meer toeristisch. Er gaat een brug naar Nusa Ceningan en daarom bracht ik dat eiland ook een bezoekje. Hierna reisde ik verder naar Sanur om via Denpasar weer terug te vliegen naar Jakarta.

Nusa Penida

Al met al een prachtige reis. Graag zou ik in de toekomst nog wel vaker richting Indonesië gaan en dan kiezen voor andere eilanden. Vooral Sumatra, Flores en Sulawesi staan hoog op mijn lijstje.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder