Nusa Penida, Ceningan of Lembongan?

Bali is een ontzettend toeristisch eiland, maar wel prachtig om heen te gaan. Mocht je alleen de vele toeristen een beetje zat zijn, denk er dan eens over om een ferry te nemen naar één van de 3 prachtige eilanden gelegen voor de kust van Bali, Indonesië. Deze eilanden hebben een stranden die tot de mooiste stranden van Indonesië behoren. Alleen welke van de drie moet je nou voor kiezen? Nusa Penida, Ceningan of Lembongan. Ik bezocht alle drie de eilanden en leg uit wat ik ervan vond.

Nusa Penida

Als eerste bezocht ik Nusa Penida. Het grootste eiland van deze drie en ook meteen de minst toeristische. Ik was hier in 2016 en toen waren er naast mij maar een paar andere toeristen. Daardoor zie je veel meer van het lokale leven. Ook zijn de prijzen niet veel hoger, je betaald gewoon wat iedereen betaald. Op Nusa Penida raad ik aan om een fiets of scooter te huren en daarmee naar de mooiste plekken te gaan. Het eiland is namelijk niet heel klein, dus lopend kom je niet ver. Wel kan je bij de lokale mensen tegen een klein prijsje achterop de scooter, maar ik zou aanraden zelf vervoer te regelen.

Op Nusa Penida heb je een aantal plekken die je zeker niet mag overslaan. Zo moet je absoluut gaan snorkelen bij Manta point, maar ook één van de vele mooie strandjes verkennen. Ga ook naar Kelingking beach/viewpoint. Dit is DE plek van Nusa Penida en echt zo’n Insta spot. Daarnaast mag je ook Broken beach en Pulau Seribu viewpoint niet overslaan. Je hebt hier echt de mooiste uitzichten die je je kan voorstellen.

Nusa lembongan

Het meest toeristische eiland is Nusa Lembongan. Je kan naar dit eiland ook makkelijk een dagtour boeken vanaf bijvoorbeeld Sanur. Daardoor is het op sommige momenten best druk. Ik zal wel aanraden om hier niet met een tour heen te gaan, maar gewoon op eigen houtje een paar dagen. Ga erheen met de fast boat en je bent er zo. Het is een behoorlijk klein eiland, maar omdat het best warm is zou ik wel een scooter of fiets huren voor alle bezienswaardigheden. Zelf deed ik alles lopend, maar dat ben ik gewend en was behoorlijk pittig.

Booking.com

Qua bezienswaardigheden is er niet heel erg veel te doen op Nusa Lembongan. Of nouwja er zijn echt prachtige stranden en infinitypools, maar daarnaast is er niet veel te beleven. Echt een relax bestemming dus. Het mooiste strand was wat mij betreft Dreambeach. Helaas kan je daar niet in zee zwemmen, maar je kan wel heerlijk op het strand liggen. Daarnaast ligt een andere bijzondere plek: Devil’s Tears. Een plek waar de zee keihard op de rotsen knalt.

Nusa Ceningan

Dit eiland is het kleine broertje van Nusa Lembongan. Het ligt dan ook bijna aan elkaar en is verbonden door middel van een beroemde gele brug. Deze brug is dan ook één van de highlights. Helaas is de brug in 2016 kort na mijn bezoek ingestort met meerdere doden tot gevolg. Gelukkig is de brug vrij snel weer opgebouwd, want het is een belangrijke overgang tussen de beide eilanden. Nusa Ceningan is ook qua drukte het kleine broertje, want het is hier een stukje minder toeristisch.

Ook op dit eiland is het vooral genieten van de mooie stranden en de infinitypools. Daarnaast moet je ook zeker een bezoekje brengen aan de blue lagoon. Een inham aan de kust met het felst blauwe water wat ik ook heb gezien.

Welke eiland kies jij? Nusa Penida, Ceningan of Lembongan?

Heb je na dit artikel besloten om ook te kiezen voor Indonesië? Gaaf! Zoek dan zo snel mogelijk naar de goedkoopste vliegtickets bij: Skyscanner. Ook is het verstandig om te kijken bij Vaccinaties op reis of er aanbevolen vaccinaties nodig zijn.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder