Ontdek de geschiedenis van Vietnam in HCMC

De geschiedenis van Vietnam was nog niet heel lang geleden behoorlijk heftig. Het land was verdeeld en er woede een flinke oorlog. Omdat deze oorlog zich overal afspeelde zijn er ook veel plekken waar je hier nog iets van kunt terugvinden. De plek waar de meeste oorlogsdingen te zien zijn is Ho Chi Minh City. Wil je hier dus meer over te weten komen, dan is moet je zeker een bezoek brengen aan deze stad. Vandaag op een rijtje waar in HCMC je precies de geschiedenis van Vietnam kunt ontdekken.

Booking.com
War Remnants Museum

Dit museum is de eerste plek waar je naar toe zou moeten gaan als je meer zou willen weten over de Vietnamoorlog. Het is een interessante plek om heen te gaan, al is het museum wel een beetje eenzijdig. Tenminste er wordt heel erg van de Vietnamese kant gekeken en de Amerikanen waren slecht. Dit is natuurlijk niet zo zwart/wit, dus daar zou je een beetje doorheen moeten kijken. Buiten staan er een aantal tanks, dus je wordt meteen goed verwelkomd. Binnen heb je een tentoonstelling met allemaal foto’s uit de oorlog. Deze kunnen soms wel best heftig zijn. Voor kinderen is dit museum dan ook zeker niet geschikt. Ook is er regelmatig een ander thema waarover extra informatie wordt gegeven.

Het herenigingspaleis (Reunification Palace)

Dit paleis was de werkplek van de president van het zuiden en dit paleis is exact hetzelfde gebleven als tijdens de Vietnamoorlog. Oftewel je kunt nog een kijkje nemen in de oude tijd. Heel bijzonder dus. Dit paleis was tijdens de oorlog een Zuid Vietnamees paleis. De oorlog is hier ook beëindigt toen er een Noord Vietnamese tank dwars door de poort heen reed. Het paleis bezoeken kan, maar aan te raden is wel met een gids te gaan. Anders zie je wel alles, maar zul je er verder niet veel van begrijpen. In tegenstelling tot het War Remnants Museum is hier namelijk niet veel informatie te vinden.

Herenigingsmuseum
Cu Chi Tunnels

De tunnels van Cu Chi zijn tunnels die niet overgeslagen moeten worden. Hier kun je een kijkje nemen hoe het er hier aan toeging. De tunnels zijn wat breder gemaakt, zodat bezoekers er ook een kijkje kunnen nemen. Vroeger schuilden de Vietcong strijders hierin en deden vanuit hier verrassingsaanvallen. Je kunt maar een klein deel van de tunnels zien, maar er ligt een heel gangencomplex waar deze strijders in leefden. Zo waren er onder andere slaapkamers en ook entertainment ruimtes. Deze tunnels kun je het beste via een tour regelen, omdat het niet op loopafstand ligt.

Dit is niet alles wat er over de geschiedenis van Vietnam te zien is. Maar wel 3 plekken waar je zeker heen zou moeten gaan.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder