Openbaar vervoer van het vliegveld naar Edinburgh

Als je richting een grote stad vliegt, dan is de eerste vraag: Hoe kom je vanaf het vliegveld in het centrum? De meeste Europese steden hebben hier meerdere opties voor. Uiteraard is het mogelijk om een taxi te nemen, maar als je met een klein budget reist is dit vaak niet aan te raden. Daarom is het handig om te kijken welke OV opties er zijn. Ik onderzocht en testte er een paar. Dit keer het openbaar vervoer van het vliegveld naar Edinburgh.

Booking.com
De airport bus

Je hebt meerdere busmaatschappijen die vanaf het vliegveld richting het centrum van Edinburgh (Schotland)gaan. Om deze maatschappijen te vinden, loop je eerst het vliegveld uit en ga je daarna meteen naar rechts. Je loopt dan direct langs het gebouw en vindt hier meerdere maatschappijen. De bekendste 2 zijn Skylink en Airlink. Deze laatste kost 4,5 pond voor een enkeltje en 7,5 voor retour. De bus stopt op vele plekken en een ritje naar het centrum duurt ongeveer een half uur. Skylink rijdt niet naar het echte centrum, maar wel ten noorden of zuiden daarvan. Zoek dus vooraf uit waar je precies moet zijn.

De tram

Sinds korte tijd is er ook een tramlijn aangelegd die vertrekt vanaf het vliegveld en vervolgens richting het centrum rijdt. Dit is ook een erg fijne manier om met je spullen naar je bestemming te gaan. Deze optie is een tikje duurder (6 pond enkel, 8,50 pond retour), maar in een tram zit je toch fijner dan in een bus (mijn mening). Iedere 7 minuten vertrekt er een tram en dus hoef je nooit lang te wachten. Je kunt vooraf tickets halen, maar er is ook een ticketmachine, dus het is niet noodzakelijk. Een ritje naar het centrum duurt ongeveer 40 minuten.

Beide opties zijn prima, dus het hangt af van je voorkeuren voor welke je moet kiezen. Reis je echt low budget, kies dan de bus. Scheelt je toch weer een pond.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder