Overgeslagen in Nepal

Tijdens een reis is het helaas niet altijd mogelijk om alle mooie plekken in een land te zien. Er moeten keuzes gemaakt worden en de ene keer pakken die beter uit dan de andere keer. Tijdens mijn reis door Nepal had ik vooraf een mooie route bedacht. Helaas zag ik daarbij niet alles, maar wel veel. Nu zijn er nog zeker dingen die ik heb overgeslagen in Nepal. Maar heb ik eigenlijk spijt van deze dingen en ga ik nog een keer terug om deze dingen ook te bekijken? Een overzicht met de plekken die ik heb overgeslagen in Nepal.

Booking.com
Everest gebied

In 2016 deed ik een trekking in het Annapurna gebied en dit was één van mijn beste reisherinneringen. Helaas had ik toen geen tijd meer voor het Everest gebied. Spijt dat ik dit heb overgeslagen heb ik niet meteen, want ik had gewoon niet voldoende tijd. Maar ik moet nu nog zeker een keer terug, want het Everest gebied wil ik zien. Uiteraard wil ik daar dan een langere trekking gaan doen. De three passes route staat heel hoog op mijn lijstje!

mount everest
Bardia National Park

Het Bardia National Park is een park gelegen in het westen van Nepal. Toen ik naar Nepal ging wou ik heel graag een safari doen en daar zijn eigenlijk 2 plekken heel geschikt voor. Het Bardia National Park of het Chitwan National Park. Ik koos voor deze laatste, omdat het makkelijk te bereizen was. Spijt? Nee zeker niet, maar het Bardia Park staat nog zeker op mijn lijstje. Vooral omdat het daar rustiger is qua toeristen en omdat je daar mee kans hebt op tijgers.

bardia national park
Nagarkot

In eerste instantie was het plan dat ik vrijwilligerswerk zou gaan doen in Bhaktapur. Helaas liep dit helemaal anders en werd daarom ook Nagarkot geschrapt. Ik was namelijk van plan om daar heen te gaan in mijn vrije weekenden. Nagarkot is een dorpje in de bergen waarvandaan je een prachtig uitzicht kunt hebben op de Everest. Je kunt hier ook meerdere daghikes maken. Dat was dan ook mijn plan. Heb ik spijt van het overslaan? Nee, want nu kon ik een trekking doen. Zou ik hierheen gaan als ik nog een keer in Nepal ben? Weet ik niet, want ik zou dan richting de Everest zelf gaan. Waarschijnlijk heb ik dan niet heel veel tijd om verder rond te kijken.

Lumbini

Deze plek is gelegen in het zuiden van Nepal en wordt steeds vaker bezocht. Het is namelijk de geboorteplaats van Boeddha de stichter van het boeddhisme. Nu is er niet heel veel te zien, maar omdat het wel een erg bijzondere plek is, gaan steeds meer mensen hier heen. Om hier te komen kun je een bus pakken vanaf Pokhara. Zelf sloeg ik dit over. Niet perse vanwege tijdsgebrek, maar omdat ik van veel mensen hoorde dat het niet interessant genoeg was. Spijt dat ik deze plek heb overgeslagen heb ik dan ook niet. Mocht ik eventueel in de buurt zijn, dan zou ik wel een kijkje nemen, maar anders niet. Mocht je echt geïnteresseerd zijn en weinig tijd hebben, dan is een tour boeken ook een optie.

lumbini nepal
Bandipur

Dit schattige stadje vindt je tussen Kathmandu en Pokhara. Helaas had ik nog niet van dit stadje gehoord tijdens mijn reis, want anders had ik waarschijnlijk wel een tussenstop gemaakt. De busreizen in Nepal zijn namelijk niet bepaald prettig, dus een tocht in meerdere delen doen is altijd aan te raden. In dit middeleeuwse stadje is genoeg te doen. Zo vindt je hier prachtige tempels en hele bijzondere huizen. Het is hier echt nog even terug in de tijd, want veel voorzieningen zijn hier nog niet. Heel bijzonder lijkt mij dat.

Behoorlijk wat bestemmingen dus, maar eigenlijk heb ik nergens echt spijt van. Wel genoeg plekken die op mijn lijstje staan voor een volgende keer Nepal. Die gaat er ook zeker komen, want dit is echt één van mijn favoriete landen.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder