Prachtige Maleisische eilanden: De Perhentian Islands

Als je het over paradijsjes op aarde hebt, dan moeten de eilanden voor de kust van Maleisië hier ook zeker bij horen. Deze eilanden heten de Perhentian Islands en zijn gelegen voor de oostkust van het land. Je kunt er helaas maar een deel van het jaar heen, maar mocht je in die periode er zijn, dan mag je deze plek echt niet overslaan. Het is zoals gezegd echt een paradijsje daar (als je de juiste plek kiest). Kende je deze eilanden al? Zo niet, dan bij deze meer informatie over de Perhentian Islands.

Booking.com
Hoe kom je er?

Zoals gezegd liggen deze eilanden voor de oostkust van het vaste land. Je komt hier door in eerste instantie richting de stad Khota Bharu. Vanaf hier kun je verder reizen met de bus of taxi naar Kuala Besut. Dit is de plek waarvandaan de boten vertrekken. De boottickets kosten ongeveer een euro of 15 en omdat de eilanden tot een nationaal park behoren komt daar nog een euro of 8 bij om toegang te krijgen tot dit park. Vervolgens is het iets meer dan een half uurtje waren richting de eilanden. De boot stopt op meerdere plaatsen en je kunt zelf aangeven waar je afgezet wil worden.

Perhentian islands
Welke eilanden zijn er en welke kies je?

De Perhentian Islands is meervoud, omdat het bestaat uit 2 verschillende bewoonde eilanden. De namen hiervan zijn Kecil en Besar. De eerste is meer het goedkopere eiland waar de meeste backpackers naar toe gaan. Besar is over het algemeen wat luxer qua accommodaties en daar zijn daarom ook wat meer oudere mensen en gezinnen. Zelf zou ik kiezen voor Kecil, omdat dit een wat losser en relaxter eiland is. Ook is het er een stukje goedkoper en leer je sneller nieuwe mensen kennen. Allemaal mooi meegenomen.

Wat zijn de mooiste plekken?

Er zijn veel mooie plekken te vinden, maar alles hangt er vanaf waar je overnacht. De meeste mensen die op Perhentian Kecil overnachten kiezen voor Long Beach of Coral Bay. Dit zijn de wat drukkere stranden. Voor Long Beach is er druk en hier worden ook iedere avond feestje gehouden. Deze stranden zijn mooi, maar er zijn nog mooiere te vinden verspreid over het eiland. Zelf sliep ik bij D’Lagoon in het noorden. Dit is een erg rustige plek. Ga ook zeker naar Turtle Beach, Mira Beach of Teluk Dalam. De meeste stranden zijn bereikbaar via het looppad dat door de jungle loopt. Mocht je hier geen zin in hebben dan is het ook altijd mogelijk om een watertaxi te nemen die je afzet bij één van de kleine strandjes.

Perhentian Islands
Welke activiteiten zijn aan te raden?

De meeste activiteiten die aan te raden zijn hebben te maken met het strand of water. Uiteraard kun je heerlijk genieten van het zonnetje op de prachtige stranden, maar er is nog wel meer te doen. Je kunt hier bijvoorbeeld ook prachtig duiken en bijvoorbeeld je Padi halen. Mocht je meer van het snorkelen zijn dan is dit ook mogelijk. Er zwemmen bijvoorbeeld allemaal kleine haaien en je kunt een turtle tour boeken. Dan wordt je op een bootje meegenomen naar de plekken waar je schildpadden kunt zien. Prachtig! Mocht je het wat sportiever willen dan kun je door de jungle een naar de andere stranden op het eiland lopen of een kajak huren.

Let op: de Perhentian Islands zijn maar een deel van het jaar bereikbaar. In de regentijd zijn de eilanden gesloten. Ga dus in maart t/m oktober deze kant op, anders heeft het niet veel zin. Ook moet je erop letten dat de meeste accomodaties alleen ‘s avonds en ‘s nachts stroom hebben. Geen enkel probleem, maar wel handig om te weten.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder