Reizen met alleen handbagage

Als je binnenkort een korte reis gaat maken, denk er dan eens over na om te gaan reizen met alleen handbagage. Want met een korte vakantie zijn vooral de vliegtickets de grootste kosten. Vooral omdat je bij low budget maatschappijen geen ruimbagage gratis mag meenemen. Extra bagage bijboeken kost weer extra geld en dat is in vele gevallen helemaal niet nodig. Zelf heb ik meerdere trips gemaakt met alleen een kleine tas en daardoor deel ik hieronder mijn ervaringen van reizen met alleen handbagage.

Nadelen

Meestal begin je met de voordelen waarom je iets zou moeten doen, maar een keer met de nadelen beginnen is ook wel een keer leuk, niet? Het grootste nadeel is dat je niet heel veel spullen mee kan nemen. Alles moet je in één kleine tas kunnen proppen. Als je maar een paar dagen weg gaat moet dat echt makkelijk lukken, maar langer zou ik niet doen. Vooral als je veel elektronica mee wil nemen, zit je al snel aan heel weinig kleding of spullen die je verder nog mee kan nemen. Ook mag je alleen kleine flesjes vloeistoffen meenemen. Nu moet ook dat geen probleem zijn bij een paar dagen.

Voordelen

Het grootste voordeel is dat je gewoon minder geld kwijt bent aan een vliegticket. Je hoeft namelijk niet bij te betalen voor ruimbagage. Daarnaast ben je ook een stuk sneller. Je hebt alles al bij je en hoeft dus niet op de rest van de koffers te wachten. Dit betekent zo doorlopen. Op bijvoorbeeld Eindhoven Airport is het mij ooit een keer gelukt om binnen 5 minuten vanuit het vliegveld in de bus te zitten. Top! Wat ook nog eens erg handig is, is dat je nooit je bagage kwijt kan raken. Of nouwja kan wel maar dan is het je eigen domme schuld!

Zelf ben ik een aantal keer op reis geweest met alleen handbagage (bijvoorbeeld naar Dublin en Schotland) en dat is prima bevallen. Wel zou ik het alleen doen bij bestemmingen korter dan 5 dagen. Anders wil ik toch wel een paar setjes extra kleding meenemen.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder