Reizen met de ferry in Indonesië

Indonesië is een onwijs groot land en bestaat uit allemaal kleine en grote eilanden. Wel 7000 in totaal die bewoond zijn. Om te reizen van het ene eiland naar het andere heb je meerdere opties. Zo is het vaak mogelijk om het vliegtuig te nemen. Dit is alleen onwijs milieuvervuilend en vaak ook nog eens flink duur. De meeste mensen zullen daarom ervoor kiezen om te reizen met de ferry in Indonesië. Alleen ook hier heb je meerdere keuzes. Vandaag leg ik meer uit over reizen met de ferry in Indonesië.

Booking.com
De snelste optie: Fast Ferry

Wil je snel naar een ander eiland, dan kies je het beste voor de fast boat. Helaas is dit niet altijd mogelijk vanaf iedere eiland, maar op de eilanden waar veel toeristen zijn is dit zeker een optie. Helaas moet je alleen wel behoorlijk wat betalen om mee te mogen met deze ferry (relatief natuurlijk). Dit komt omdat de fast boat eigenlijk voornamelijk een toeristenboot is. Alleen de rijkere lokale bevolking kan deze boot nemen. Daarom vragen ze meteen een stukje meer ervoor.

reizen met de ferry in Indonesie

Zoals gezegd gaat deze ferry een stuk sneller. Dit komt omdat het meer een speedboat is. De lokale ferry is vaak een grote ferry zoals wij dat gewend zijn. Een nadeel van de fast ferry is dat je hier wel erg misselijk van kunt worden. Omdat de boot snel vaart, knalt die ook tegen de golven aan. Dit soort ervoor dat bijna iedereen zeeziek wordt. Niet heel fijn dus!

De goedkopere optie: Lokale boot

De lokale ferry is meestal een grote boot waar van alles op kan. Bijvoorbeeld ook auto’s en scooters. (niet altijd zo, want soms moet je ook een kleine vissersboot nemen). Deze boot gaat uiteraard een stuk langzamer, maar zo kun je ook meer genieten van de omgeving. Daarnaast is de kans dat je hierop misselijk wordt echt klein. Wat vooral ook meespeelt is dat deze boot maar een fractie kost van de fast boat. Voor een euro kun je al een heel eind varen. Daarnaast zit je ook nog eens tussen de lokale bevolking in plaats van tussen de backpackers. Allemaal voordelen toch?

reizen met de ferry in Indonesie

Zoals je kan lezen is reizen met de ferry in Indonesië echt iets wat je niet kunt overslaan en erg leuk om mee te maken is. Zelf kies ik altijd voor de lokale boot, omdat daar voor mij de meeste voordelen aan zitten. Ja het duurt langer, maar je bent op vakantie toch?

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder