Roadtrip door Liechtenstein

Heb jij al eens gedacht aan een roadtrip door Liechtenstein? Veel mensen weten niet dat Liechtenstein het perfecte land is voor een korte roadtrip. Je kunt namelijk in 1 of 2 dagen alle mooie plekken van dit land zien. Het land is namelijk ontzettend klein en daarnaast zijn er niet heel veel wegen. Daarom is het een makkelijk land om een roadtrip van noord naar zuid te doen. Zelf deed ik in 2017 een roadtrip door Liechtenstein. Ik woonde toen namelijk ongeveer 10 kilometer van de grens af (in Oberriet, Zwitserland). Dit was geweldig en daarom deel ik vandaag wat je allemaal kunt doen tijdens een roadtrip door Liechtenstein.

Booking.com
Begin van de roadtrip

Mijn eigen roadtrip begon ik in het noorden van Liechtenstein, omdat ik in Oberriet woonde (een stukje noordelijker). Nu kan onderstaande roadtrip natuurlijk ook in het zuiden begonnen worden. Dan draai je gewoon alles om qua route. Vanaf Zwitserland reed ik richting Rugell om daar de grens over te steken. In deze omgeving is er niet heel erg veel te zien. Daarom raad ik aan om meteen door te rijden richting Vaduz. Kijk uiteraard onderweg wel regelmatig uit je raampje, want de omgeving is misschien nog niet heel spectaculair, maar wel de moeite waard.

Richting het slot

Vervolgens is het tijd om door te rijden richting het Slot van Vaduz. In dit slot is de koninklijke familie nog steeds woonachtig en hoe leuk is het dat je van dichtbij een kijkje kunt nemen. Helaas kun je niet binnenkijken, maar dit is wel te begrijpen. Wel kun je tot aan het begin van het slot komen en er een klein stukje omheen kijken. Om bij het slot te komen rijdt je de berg op richting het slot en vervolgens rijdt je het slot een klein stuk voorbij om daarna aan de linkerkant parkeerplaatsen te vinden. In de zomer kan het druk zijn, dus kom op tijd. Zelf was ik hier in mei en toen liepen er maar een paar andere mensen. Het slot ligt op een berg en daarom heb je ook een prachtig uitzicht. Maak dan ook zeker een paar mooie foto’s van het slot met de achtergrond. Je ziet vanaf deze kant maar een klein deel van het slot, maar ga je verder met de roadtrip dan zul je zien dat de andere kant van het slot overal te zien is.

Door naar de hoofdstad

Na een bezoek aan het slot heb je 2 opties: Als eerste de optie om verder de berg op te rijden en richting Triesenberg te rijden. Dit schijnt een prachtig route door de bergen te zijn, maar helaas was de weg afgesloten toen ik er was. Zelf moest ik daarom voor de tweede optie kiezen en naar beneden rijden richting de hoofdstad Vaduz. Vaduz is een kleine stad en daarom heb je hier geen uren nodig om rond te kijken. Er zijn meer dan genoeg parkeerplaatsen te vinden. Om te beginnen zou ik langs de VVV gaan, want hier hebben ze namelijk gratis stadsplategronden met alle bezienswaardigheden. Erg handig!

De meeste toeristen kiezen ervoor om in het toeristentreintje te gaan. Dit treintje rijdt langs alle mooie plekken van de stad. Helaas zit het ook vol met grote groepen. (in mijn geval Chinezen en Indiërs) en daarom besloten wij te gaan lopen. Dat zou ik sowieso aanraden, want je kunt zo veel meer tijd voor alles nemen. Een aantal plekken die ik kan aanraden om te gaan bekijken zijn: de oude gebouwen in het centrum zelf, de wijngaarden aan de rand van het centrum en het rode huis. Deze laatste is een belangrijke plek in de geschiedenis van het land.

liechtenstein vaduz
Doorrijden naar het zuiden: Balzers of Malbun

Na Vaduz rij je verder richting het zuiden. Je hebt hier twee opties. De makkelijkste optie is om richting Blzars te rijden. Dit is een doorgaande weg en rij je snel. Wel is het er ook mooi en zie je wat van het land. Mocht je meer tijd hebben en is het er goed weer, dan raad ik aan om richting Malbun te rijden. Dit plaatsje ligt in het wintersportgebied van Liechtenstein. In de winter is het hier prettig wintersporten en in de zomer kun je hier heerlijk wandelen. Helaas kun je vanaf hier niet verder richting bijvoorbeeld Oostenrijk, daarom rij je na Malbun weer richting het westen (dezelfde weg terug) en vervolgens naar Balzars. Vanaf hier kun je je roadtrip vervolgen door Zwitserland. Rij bijvoorbeeld richting Maienfeld. Een prachtige route door de bergen.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder