Roadtrip door Limburg

Deze vakantie was anders dan anderen. Vooral omdat mijn geplande reis door Georgië door het Coronavirus niet doorging in mei. Er was de mogelijkheid om in de zomer wel in Europa nog weg te gaan, maar het risico op 2 weken in quarantaine zitten, zat ik niet echt op te wachten. Vandaag dat ik in Nederland bleef en wat mooie dingen in de buurt heb bekeken. Zo deed ik bijvoorbeeld samen met een vriendin een roadtrip door Limburg. Nu vind ik Limburg altijd een beetje buitenlands aanvoelen, dus wij hebben mooie dingen gezien. Wil jij ook een roadtrip door Limburg maken? Dit was onze route (en eventuele aanvullingen).

Beginnen in Maastricht en door de heuvels naar Margraten

Wij kozen ervoor om eerst meteen richting het zuiden te rijden en te beginnen in Maastricht. Vooral omdat we nog meerdere plaatsen wilden gaan zien. Dan hadden we er meteen 1 gehad. In Maastricht hebben we onder andere het Vrijthof en het centrum gezien. Veel meer tijd hadden we niet, maar Maastricht is echt prachtig en zeker een 2de bezoekje waard! Zelf wou ik heel graag naar de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten. Hier was ik nog nooit geweest en het is wel een bijzondere plek hier in Limburg. Om hier te komen vanaf Maastricht kun je natuurlijk gewoon via de doorgaande weg. Maar je bent niet voor niets in Limburg en daarom kozen wij voor een toeristische route.

Maastricht
Roadtrip door Limburg

We namen eerst de weg naar Bemelen en zo binnendoor naar Margraten. De begraafplaats ligt aan de doorgaande weg en is goed aangegeven. Neem voor deze bijzondere plek minimaal een half uur, maar als het kan langer. Wij kozen ervoor om een rondje over het terrein te lopen, maar ga je alleen dan zou ik er ook voor kiezen om even ergens te gaan zitten. Gewoon om alles even op je in te laten werken.

Margraten begraafplaats
Door richting Valkenburg

Vervolgens gingen we richting Valkenburg. Een plek die voor mij behoorlijk bekend is. Uiteraard door het wielrennen op de tv, maar ik ben hier zelf ook meerdere keren geweest om te fietsen. Uiteraard mag dan de Cauberg niet ontbreken. Ook ben ik hier eens op trainingskamp geweest. Toen zijn we ook het centrum in geweest, maar veel wist ik hier niet meer van. Vandaar dat we toch maar even het centrum in zijn gegaan en rond hebben gekeken. Uiteraard zijn we ook een stukje van de Cauberg opgewandeld. Al moet ik zeggen: Op de fiets is hij beter te doen.

Mocht je zelf meer tijd hebben, dan is er in Valkenburg zelf genoeg te doen. Zo heb je een kabelbaan, kun je er rodelen, er zijn grotten en je kunt de ruïnes bekijken. Helaas hadden wij daar geen tijd voor, maar doe je bijvoorbeeld 2 dagen over deze roadtrip, dan zijn dit absoluut aanraders.

Valkenburg Cauberg
Verder naar Heerlen

Onze laatste stop was de street art in Heerlen. Hier is ook een apart artikel al over verschenen. Heerlen schijnt namelijk de street art hoofdstad van Nederland te zijn. Nou houden we daar erg van, dus dat moesten we zien. Heerlen zelf vonden we niet bijzonder en helaas viel ook de street art wat tegen. Toch raad ik wel aan om hier een tussenstop te maken. Dit hoeft maar een uur te zijn, maar dan ben je er wel weer even uit en heb je ook deze stad gezien. Mocht je veel langer de tijd hebben, dan is het zelfs mogelijk om te gaan skieën. Vlakbij vindt je namelijk Snowworld.

Belost
Extra mogelijkheden

Bovenstaande plekken namen wij mee in onze roadtrip door Limburg. We hadden iets meer dan een halve dag, dus heel veel plekken hebben we niet kunnen zien. Mocht je zelf langer de tijd hebben en bijvoorbeeld in Limburg overnachten (Aanrader!) dan zijn er nog heel veel meer leuke plekken. Zelf zou ik dan kiezen voor een wandeling op de Brunsummerheide. Maar ook richting het 3 landen punt in Vaals gaan. Niet een hele mooie plek, maar wel een bijzondere en daar moet je eens geweest zijn. Ook zou ik dan zelf nog langere stukken door de bergen hebben gereden. Neem gewoon wat plaatsjes en pak de binnendoorweggetjes. Ook richting de grensplaatsen in België heb je vaak mooie wegen.

De foto’s in dit artikel zijn zelfgemaakt en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Dit artikel maakt daarnaast gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder