Roadtrip door Mexico

Alweer bijna een jaar geleden vertrok ik voor het eerst eens richting het westen. Oké ik had al eens stage gelopen op Curaçao, maar ik was nog nooit deze kant op, op reis geweest. Nu vond ik goedkope tickets voor Mexico en daarom besloot ik om een roadtrip door Mexico te maken. Niet met een huurauto maar gewoon met het openbaar vervoer. Maar langs welke route ging mijn roadtrip door Mexico? Vandaag mijn aanraders!

Welke route nam ik?

Zelf vloog ik op Cancun en daarom begon mijn route daar. Nu had ik drukke weken gehad dus besloot na een nacht Cancun om meteen de ADO bus te nemen richting Chiquíla. Dit dorpje is de toegangspoort naar Isla Holbox. Je moet er wel even voor in de bus en op de ferry zitten, maar dit is echt een paradijs! Wel al behoorlijk toeristisch, maar niet vervelend. Er zijn echt prachtige witte stranden met helderblauw water. Daarnaast is ook het dorp zelf de moeite waard, want hier is erg veel mooie street art te vinden. Op één of andere manier hoort dit ook echt bij het eiland. Ga minstens 3 dagen naar Isla Holbox om het eiland te verkennen.

Isla Holbox streetart

Hierna nam ik de bus richting Valladolid. Hier heb je ongeveer een dag nodig om het stadje te verkennen. Ga bijvoorbeeld naar de ochtendmarkt en neem een duik in de stadscenote. Al eerder schreef ik een artikel over wat je kan doen in Valladolid. Daarnaast moet je nog een dag inruimen om naar Chichen ítza te gaan. Dit is zo’n bijzondere plek dat je die absoluut niet mag overslaan. Ook al is het eigenlijk te toeristisch en te duur, je moet gewoon gaan. Neem wel voldoende water mee, want het kan er bloedheet zijn.

Chichen itza

Na minimaal twee dagen cultuur is het daarna weer tijd voor wat meer ontspanning. Kies zeker voor het plaatsje Bacalar in dit geval. Bacalar is een bijzondere plek en dat merk je meteen als je aankomt. Er komen namelijk steeds meer en meer toeristen. Vooral omdat het pas van de laatste jaren is dat deze plaats gepromoot wordt. Bacalar staat bekend om het prachtige helderblauwe meer. Kies voor een hotel/hostel met toegang tot het meer, want dan kijk je je ogen uit. Zo bijzonder dat een meer zulk helder water kan hebben.

bacalar

Aan het eind zou je nog kunnen stoppen bij Tulum en Akamal. De eerste staat bekend om de prachtige stranden en mooie ruïnes. Akamal daarentegen staat vooral bekend om de vele schildpadden net voor de kust. Helaas is er regelmatig een zeewierplaag, dus kijk hier van te voren absoluut naar. Het valt best tegen namelijk als je daar komt en het ligt er vol met stikkend zeewier. De afsluiter van de reis is uiteraard weer Cancun.

doen in Tulum
Nog meer zien?

Mocht je nog tijd over hebben, dan zijn er nog genoeg bestemmingen om je reis meer te verlengen. Zo kan je in plaats van meteen naar Bacalar gaan vanaf Valladolid, kiezen voor nog een omweg naar Merida. Deze stad schijnt echt erg leuk te zijn! Ook kan je een tweede eiland meepakken: Isla Mujeres. Deze staat wel vooral bekend om feesten. Dat is een stuk minder op Isla Holbox. Zelf heb ik ook Akamal overgeslagen, omdat er toch niet te zwemmen was met de zeewier. Is de plaag over dan zou ik die extra toevoegen.

Benieuwd hoeveel geld ik kwijt was tijdens deze roadtrip door Mexico? Je leest hier alles over het budget van Mexico.

Booking.com

Als je veel meer tijd hebt, dan kan je ook nog meer richting het zuiden gaan. Bijvoorbeeld naar Campeche of Palenque. Vooral de laatste schijnt echt geweldig te zijn. Je vindt hier Maya ruïnes in de jungle. Helaas is het wel echt een stuk rijden en dus zou ik deze plaatsen alleen bezoeken als je meer dan voldoende tijd hebt. Ook zou je door kunnen reizen naar Belize. Vooral vanaf Bacalar is dat dichtbij.

palenque

Verder kan je ook langer in Cancun blijven of een richting Playa Del Carmen gaan. Nu zijn deze vooral gericht op de rijke Amerikaan, dus misschien niet echt bestemmingen voor een roadtrip door Mexico. Het schijnt er wel echt prachtig te zijn, maar vooral als je een duur hotel neemt met een privéstrand. Er zijn wel een paar publieke stranden, maar het meeste strand hoort bij de hotels.

Wil jij ook een roadtrip door Mexico doen? Doen! Zoek dan zo snel mogelijk naar de goedkoopste vliegtickets bij: Skyscanner. Ook is het verstandig om te kijken bij Vaccinaties op reis of je iets nodig hebt.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder