Roadtrip over Isle of Skye

Veel mensen zwijmelen weg als je foto’s zien van de natuur in bijvoorbeeld Canada. Helaas is dit wel erg ver weg en aan de prijs, dus niet heel makkelijk om te doen. Maar wist je dat je nog zo’n prachtige optie hebt qua natuur, maar dan dichterbij huis? Schotland heeft ook een onwijs mooie, onaangetaste en ruige natuur. En dat zo dichtbij huis. Voor veel mensen het mooiste stukje Schotland is te vinden op Isle of Skye. Zelf deed ik ook een roadtrip over Isle of Skye. Mooiere natuur heb ik nog nooit eerder in mijn leven gezien en ik heb al best wat mooie landen mogen bezoeken. Ik kan daardom iedereen aanraden een roadtrip over Isle of Skye te gaan doen!

Isle of Skye
The Quiraing

In het noorden van het eiland vindt je de Quiraing. Deze plek is ontstaan door een aardverschuiving en kenmerkt zich door de dramatische kliffen afgewisseld met onwijs veel groen. Dit is wat mij betreft de mooiste plek van het eiland en hier kun je genieten van de fantastische uitzichten tijdens het wandelen. Zelf verbleven wij in Staffin. Vanaf hier is het nog een klein stukje de bergen in via single roads om bij de parkeerplaats van de Quiraing te komen. Hier kan je al genieten van de uitzichten, maar ik raad aan om een volledige wandeling te maken als het weer het toelaat.

Als het regent, waait en mistig is dan wordt afgeraden om de wandeling te doen, omdat het dan erg gevaarlijk wordt. Nou vertrokken wij bij goed weer, maar bovenop de klif sloeg het om en regende/waaide het en werd het giga mistig. Doodeng, maar we moesten wel verder.

De gehele wandeling duurt ongeveer 2 uur, maar je kan er ook voor kiezen om een stukje te doen en dan om te draaien. Zelf hadden we eigenlijk geen idee wat we gingen doen en we hadden ook geen internet om iets op te zoeken, want ik had geen bereik. We zijn daardoor gewoon achter de meute aan gegaan tot dat we bij een hek kwamen. Hier draaide iedereen om en ging weer terug. Wij bleven daar nog even genieten van het uitzicht en opeens was er weer 4G. Ik vond een route die zei dat je helemaal rond kon en daarvoor over het hek moest klimmen. We besloten dit te doen en maakte zo een prachtige wandeling.

Isle of Skye

Helaas werd het opeens wel slecht weer en waren er geen uitzichten meer, maar anders heb je echt prachtige verre uitzichten. Je loopt het laatste deel namelijk echt langs de rand van de cliff. Daarna ga je nog een heel steil stuk naar beneden (spekglad als het regent) en ben je weer bij je auto. Er komt binnenkort nog wel een artikel online met een uitleg van de wandeling, maar ik kan je nu al vertellen dat dit de mooiste plek is waar ik ooit ben geweest.

Booking.com

Laat je niet afschrikken door de drukte en de vele Aziaten die schreeuwend om je heen lopen het eerste stuk. Er zijn maar een paar mensen die er voor kiezen om helemaal rond te gaan en alle andere honderden mensen loopt een klein stukje en dan weer terug. Sterker nog, ik denk dat we na het hek nog maximaal 10 andere mensen zijn tegengekomen. Het grootste deel is dus heel rustig en zo kun je optimaal van de uitzichten genieten.

Quiraing
Old Man of Storr

Eén van de meest bekende plekken op Isle of Skye is de Old Man of Storr. Het is een grote rotspiek die je bij helder weer vanaf ongeveer het hele eiland kan zien liggen. Je kunt er ook naar toe gaan. De meeste mensen zullen richting het uitkijkpunt gaan, maar je kan ook een wandeling ernaartoe doen. Er zijn meerdere wandelingen in de omgeving die allemaal een prachtig uitzicht bieden op de Old Man of Storr. En dat niet alleen, nee je loopt ook door een schitterend landschap. Ik zou er wel voor kiezen vroeg in de ochtend of aan het eind van de middag te gaan. Dan zijn de meeste toeristenbussen er nog niet of al weg. Anders is het er behoorlijk druk. Kies ook een heldere dag uit, want anders ga je bijna niks kunnen zien en dat zou echt zonde zijn.

Old man of Storr
Stadjes

Skye staat voornamelijk bekend om de natuur. Echt grote steden zul je hier dan ook niet tegenkomen, in totaal wonen er ongeveer 10.000 mensen verspreid over het hele eiland. De meeste hiervan wonen in de hoofdstad van het eiland: Portree. Nu klinkt hoofdstad een stuk groter dan dat het is. In werkelijkheid is het meer een dorp. Alle andere dorpen op het eiland zijn nog een stuk kleiner. Hier rijdt je in 2 minuten zo ongeveer doorheen. Heel veel is er dus niet te beleven in de stadjes, maar je vindt wel overal heerlijke kleine restaurantjes. Zelf verbleven wij in Staffin. Het perfecte uitgangspunt voor The Quiraing. Mocht je genoeg tijd hebben, stop dan even in Portree. De huisjes hier zijn allerlei kleuren en dat maakt het heel fotogeniek.

Andere mooie plekken

Er zijn nog ontzettend veel meer mooie plekken te vinden op Skye. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Fairy Pools. Dit zijn een aantal helderblauwe meren met een fantastisch uitzicht. Je kan ook een duik nemen, maar reken erop dat het water echt koud is. Om hier te komen moet je nog een wel een stuk wandelen, maar dat is zeker geen straf. Loch Coruisk is een prachtig meer die alleen te bereiken is te voet of met de boot. Te voet is met een flinke wandeling van meer dan 10 kilometer, maar dan krijg je ook wat, want het is prachtig.

fairy pools

Richting The Quiraing is het ook zeker de moeite waard om te stoppen bij de Meat Falls en Kilt rock. Deze kliffen en waterval vindt je vlak langs de doorgaande weg en dus is het de perfecte plek om even een korte stop te maken. En ja het uitzicht is er echt fantastisch. Daarna kan je bijvoorbeeld doorrijden richting Uíg. Dit is een super leuk stadje waarvandaan je de ferry kunt nemen naar 2 andere eilanden, namelijk: Uist en Harris. Zelf heb ik dit niet gedaan, maar ik wil nog wel graag eens terug om dan langer op Skye te verblijven en ook de andere eilanden mee te pakken.

Als laatste kan je ook nog bijzondere dieren tegen komen op Isle of Skye. Uiteraard zijn de bekendste de Schotse Highlanders. Deze bijzondere koeien lopen vrij rond en zijn relatief makkelijk te spotten, want ze zijn natuurlijk best groot. Ook is het mogelijk om in een deel van het jaar papegaaiduikers te zien. Dit is heel speciaal, want ze komen bijna nergens voor. Ook is het mogelijk om dolfijnen en zeehonden te spotten bij een boottrip. Helaas moet het weer dan wel een beetje meewerken en dat kan een probleem zijn in Schotland.

Isle of Skye

Mocht je geen auto kunnen huren, dan is het uiteraard ook mogelijk met een bustour naar Isle Of Skye te gaan.

Heb je na dit artikel besloten om ook te kiezen voor een roadtrip door Schotland? Gaaf! Zoek dan zo snel mogelijk naar de goedkoopste vliegtickets bij: Skyscanner. Ook is het verstandig om te kijken bij Vaccinaties op reis of er aanbevolen vaccinaties nodig zijn.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder