Route door Nepal

Nepal, een land met heel veel mooie en bijzondere plaatsen. Een klein land en daarom is het relatief makkelijk om een route te bedenken. Alleen moet je dan wel weten welke plekken je wil gaan bezoeken en wat je daar kan doen. Om te helpen deel ik vandaag mijn route door Nepal met jullie. Daarnaast heb ik nog een paar plaatsen die ik niet heb bezocht, maar die je zou kunnen gebruiken om je eigen route door Nepal te verlengen.

Begin van je reis: Kathmandu

Je bent je reis uiteraard in Kathmandu. Hier ligt ook het enige grote internationale vliegveld van het land. In Kathmandu kan je je zeker een dag of 3 vermaken (langer als je besluit om een trekking te doen en hier in Kathmandu spullen wilt kopen. Ga in Kathmandu in iedergeval naar Thamel. Verder zijn er bijzondere tempels te vinden (bijvoorbeeld Swayambhunath) en kan je een kijkje nemen bij de crematies langs de Bagmati rivier. Ook Durban Square in Kathmandu zelf en Patan mag je niet overslaan. Als laatste raadt ik ook aan om te gaan kijken in Boudhanath. Dit is een onderdeel van Kathmandu en hier vindt je een beroemde tempel. Mocht je weinig tijd hebben, dan raad ik aan om een tour te boeken. Dan zie je alle hoogtepunten.

Kathmandu
Omgeving Kathmandu

In de omgeving van Kathmandu zijn nog meer mooie stadjes te vinden. Zo ben ik zelf naar Bhaktapur gegaan. Hier zijn meerdere mooie pleinen met tempels te vinden. Zelf was ik er een jaar na de aardbeving en toen was er nog veel helaas ingestort qua tempels. Op dit moment is het er alweer veel mooier dan toen. Daarnaast kan je ook een bus pakken vanaf Bhaktapur richting Nagarkot. Dit dorp staat er bekend om dat je een prachtig uitzicht hebt op de Mount Everest (als het weer meewerkt natuurlijk). Ook kan je hier korte wandelingen maken. Dit raadt ik vooral aan als je geen andere trekking gaat doen of als je meer dan voldoende tijd hebt om heen te gaan.

Bhaktapur
Bhaktapur
Safari in Chitwan national park

Wat veel mensen niet weten is dat je ook een safari kan maken in Nepal. Nee het is niet zoals in Afrika met uitgestrekte vlaktes, maar je kan er wel degelijk een mooie safari doen. Neem hiervoor de bus vanuit Kathmandu richting Sauraha. Hier vindt je diverse hotels waar je kan overnachten en een safari kan boeken. Chitwan staat vooral bekend om de vele neushoornen en je hebt ook grote kans om er één in het wild tegen te komen vlakbij je hotel. (soms lopen ze zelfs door het dorp maar dat gebeurd gelukkig niet vaak).

In Chitwan heb je meerdere opties: lopende safari, jeepsafari en olifantensafari. Die laatste raad ik met klem af, want dat is gewoon dierenmishandeling. De jeepsafari is behoorlijk aan de prijs en daardoor koos ik voor een wandelsafari. Je gaat dan eerst met een klein bootje een stukje over de rivier. De kans is heel groot dat je dan al het eerste wild spot, namelijk krokodillen. Daarna ga je het bos in en probeer je meer wild te spotten. Zoals gezegd leven hier veel neushoornen, maar je maakt ook kans op tijgers, olifanten en beren.

Chitwan
Chitwan
Een trekking en relaxen in Pokhara

Vanaf Chitwan zou ik kiezen voor een bus richting Pokhara. Pokhara is een relaxt stadje in de bergen. Zelf vond ik Pokhara het fijnste stukje van Nepal. Je hebt hier echt een chille backpackerssfeer en leuke restaurantjes/winkeltjes. Ook kan je heerlijk relaxen aan het meer van Pokhara. Pokhara is ook de ideale uitvalsbasis voor een trekking door het Annapurna gebied. Grofweg zijn er 2 populaire gebieden om trekkingen te doen (er zijn er meer, maar deze worden veel minder bezocht). Je hebt vanuit Pokhara het Annapurna gebied en vanuit Kathmandu heb je het Everest gebied.

Pokhara

In het Annapurna gebied heb je vele opties qua trekkingen, maar de meeste mensen kiezen tussen 3 verschillende. Optie 1: Naar Poonhill. Dit is een 3 daagse trekking die richting Poonhill gaat. Je hebt hier echt een prachtige zonsopkomst met uitzicht op meerdere 8000ders. Optie 2: Naar Annapurna Base Camp. Dit is een 10 daagse trekking waarbij je ook naar Poonhill gaat.

Booking.com

Dit is alleen niet je eindbestemming. Nee je gaat nog veel hoger en eindigt uiteindelijk in Annapurna Base Camp op ongeveer 4200 meter hoogte. Zelf vond ik dit echt een prachtige trekking. Zwaar, maar zeker de moeite waard. Ik raad wel aan om enigszins een basisconditie te hebben. Mocht je nou van doorlopen houden dan kan je deze trekking net als ik in 8 dagen doen. Dat moet zeker haalbaar zijn. Optie 3: Het Annapurna Circuit. Dit is de langste trekking van allemaal. Je doet hier ongeveer 2,5 week over. Deze trekking doet een groot rondje door het Annapurna gebied en schijnt prachtig te zijn, maar wel iets uitdagender dan naar Base Camp.

Annapurna
Annapurna
Uitbreidingen

Mocht je na het volgen van deze route door Nepal nog niet klaar zijn, dan zijn er zijn vele uitbreidingen mogelijk, maar zelf zou ik dan kiezen uit de volgende plaatsen: Bardia National Park, Everest trekking, Lumbini en Raften. Om met de laatste te beginnen: Nepal is een land waar je op veel plekken kunt raften. De meeste tours die je boekt zijn meerdere dagen. Je raft hierbij van plaats naar plaats en overnacht langs de rivier. Een ultiem gevoel van vrijheid lijkt mij! Lumbini is de geboorteplaats van Boudhha. Je vindt dit stadje aan de grens met India. Veel is er niet te beleven, maar mocht je tijd hebben dat is een bezoekje wel bijzonder.

Naast Chitwan is er nog een groot national park. Namelijk het Bardia National Park. Dit park is een stuk verder weg en is daardoor ook veel minder toeristisch. Om er te komen kan je een dure vlucht nemen of minstens 14 uur in een nachtbus zitten. Bussen in Nepal zijn geen pretje kan ik je vertellen. De wegen zijn zo slecht dat je de hele route keihard door elkaar geslingerd wordt. Zoals al gezegd leven er in Chitwan tijgers. Deze zijn alleen heel erg lastig te spotten. In Bardia schijnt dit iets makkelijker te zijn. Mocht je dus genoeg tijd hebben en van wildlife houden, dan zou ik naast Chitwan ook absoluut naar Bardia gaan.

Nepal is ook het land van de trekkingen. Je vindt hier ontelbaar veel trekkingen in de meest mooie gebieden. Ik sprak hierboven al over het Annapurna gebied, maar mij lijkt de three passes route in het Everest gebied eigenlijk nog mooier. Hier moet je alleen wel voldoende tijd voor hebben, want je bent minstens 3 weken onderweg. Je komt die dan wel boven de 5000 meter terecht en kan naar het Everest Base Camp. Ook al schijnt het daar niet heel bijzonder de zijn qua uitzicht, de naam is wel mythisch. Mocht je weinig tijd hebben dan zou ik voor een Pokhara trekking kiezen, anders zou ik zeker gaan voor een Everest trekking. Ik zette de mooiste trekkingen voor je op een rij.

Dit was mijn route door Nepal. Ben jij ook naar dit prachtige land geweest of ga je binnenkort? Ik ben benieuwd naar wat jou route door Nepal is.

Annapurna
Annapurna

Wil je ook deze route door Nepal doen? Zoek dan zo snel mogelijk naar de goedkoopste vliegtickets bij: Skyscanner. Ook is het verstandig om te kijken bij Vaccinaties op reis of er aanbevolen vaccinaties nodig zijn voor dit land

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder