Spijt van overgeslagen plekken?

Voorafgaand aan een reis maak je meestal een lijstje met plekken waar je graag heen wil gaan. Het hangt dan van de tijd die je hebt of je al deze plekken ook daadwerkelijk kunt bezoeken. Helaas lukt dit meestal niet en zal er een keuze gemaakt moeten worden. Niet altijd is dit een probleem, maar iedereen heeft vast wel eens spijt van overgeslagen plekken. Ook bij mij is dit zeker het geval. Er zijn wel een paar plekken waar ik toch een beetje spijt van heb. Benieuwd welke plekken dit zijn? Spijt van overgeslagen plekken.

Booking.com
Palenque

Vorig jaar reisde ik 2,5 week door Mexico en om niet teveel in de bus te zitten, besloot ik om Palenque over te slaan. Iedereen die naar Mexico was geweest gaf aan dat het er prachtig was, maar ik had er gewoon te weinig tijd voor. Palenque staat bekend om de oude Maya tempels die je hier kunt vinden. Het ligt in de jungle en dus is het totaal anders dan bijvoorbeeld Chichen Itza. Sommige tempels mag je zelf beklimmen en dat maakt het wel heel erg speciaal.

palenque
Koh Tao

Tijdens mijn reis in 2014 stond Koh Tao (Thailand) ook hoog op mijn lijstje om heen te gaan. Ik wou dan graag mijn Padi gaan halen en dat is het goedkoopste op dit eiland. Helaas was dit uiteindelijk niet mogelijk. Ik heb als kind veel oorklachten gehad en tijdens een snorkeldagje in Maleisië kreeg ik er zoveel last van, dat ik besloot niet te gaan duiken. Wel wou ik naar Koh Tao om dan maar andere dingen te doen.

duiken

Toen ik echter op het punt stond om heen te gaan, kwam er een nieuwsbericht dat er 2 toeristen waren vermoord. De moordenaars waren nog niet gepakt en het leek mij geen slim plan om heen te gaan. Er was nu een heksenjacht gaande en je bent dan toch niet helemaal op je gemak. Ik heb er dus niet heel erg spijt van, maar op dat moment vond ik het wel heel erg jammer.

Filipijnen

De volgende plek is eigenlijk een heel land. In 2014 reisde ik 3 maanden door Azië en in mijn oorspronkelijke route was ook de Filipijnen opgenomen. Helaas waren de weersvoorspelling slecht en kostte het best wat extra qua vliegtickets. Daarom heb ik destijds besloten om dit land over te slaan en langere tijd te besteden aan andere landen. Jammer, want nu wil ik nog steeds erg graag deze kant op. Helaas heb ik telkens vakantie als er in de Filipijnen het tyfoonseizoen. Dan wil je zeker niet die kant op. Hopelijk heb ik over paar jaar wel een keer de mogelijkheid om heen te gaan in het juiste seizoen.

filipijnen
Myanmar

In 2014 had ik vooraf bedacht dat ik een keuze moest maken tussen de Filipijnen en Myanmar. Uiteindelijk kwam van alle 2 niks terecht en had ik ze wel heel graag willen bezoeken. Ik besloot niet naar Myanmar te gaan, omdat in 2014 net het moment was dat je voor het eerst overland naar Myanmar kan gaan. Ik durfde dit alleen niet aan, omdat nog bijna niemand het had gedaan en ik niet ergens wou belanden waar je niet verder zou kunnen. Tickets waren op dat moment best aan de prijs en toen besloot ik dat overslaan het beste was. Nu staat dit bijzondere land dus nog altijd op mijn lijstje.

bagan Myanmar
Mount Everest Basecamp

Bij mijn lijstje van spijt van overgeslagen plekken staat het Mount Everest basecamp met stipt op 1. In 2016 vertrok ik voor een maand richting Nepal en het plan was daar om alleen een 3 daagse trekking te doen. Alles liep alleen anders en het werd een trekking naar het Annapurna Basecamp. Enorm gaaf om te doen, maar wel ontzettend jammer dat ik niet voldoende tijd had om de Everest Basecamp trekking te doen. Dit leek mij namelijk nog mooier dan die naar het ABC, maarja je moet wel op tijd weer terug zijn om je vlucht naar huis te halen en daarom besloot ik hier vanaf te zien. Jammer, maar ooit ga ik deze trekking nog wel een keer doen.

Annapurna Nepal
Komodo

In 2016 reisde ik 3 weken door Indonesië. Dit waren prachtige weken en ik hield mij ook precies aan de route die ik vooraf bedacht had. Achteraf had ik het denk ik wel wat anders ingedeeld. Dan had ik bijvoorbeeld Bali overgeslagen en gekozen voor een tour naar de Komodo varanen. Dit leek mij namelijk ontzettend gaaf, maar was wel een stukje duurder. Plus ik wou graag naar Bali. Achteraf vond ik Bali eigenlijk het minst leuk van de hele reis, dus had ik dat prima in kunnen ruilen voor Komodo. Nu is Indonesië heel groot, dus ik zal zeker nog meerdere keren deze kant opgaan, dus Komodo zal zeker nog een keer ingehaald worden.

5 tips voor Indonesië

Dit waren allemaal plekken waarvan ik het jammer vond dat ik ze moest overslaan. Heb jij weleens spijt van overgeslagen plekken gehad? Laat het mij weten!

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder