St Georgemarket in Belfast

Als je naar Belfast (Noord-Ierland) gaat zijn er een aantal plekken die je zeker niet mag missen. Zo moet je zeker weten naar het Titanic museum, maar daarnaast zijn er nog wel een paar leuke bezienswaardigheden die je niet mag overslaan. Eén daarvan is de St Georgemarket in Belfast. Deze markt vindt helaas alleen in het weekend plaats, dus je moet geluk hebben dat je er dan bent. Maar ben je er in het weekend, dan moet je gegeten hebben op deze markt.

Waar wordt deze markt gehouden?

De St Georgemarkt in Belfast wordt gehouden binnenin een grote hal. Deze hal is gelegen in het centrum van Belfast en je kan er dus lopend heen. Overal in het centrum van Belfast zijn de bezienswaardigheden aangegeven door middel van bordjes. Zo ook deze markt. Je hoeft dus alleen de bordjes te volgen en dan sta je voor de deur. De markt wordt dus gehouden in een hal. Let dus even goed op als je erheen gaat, want van buiten zie je niet goed waar je moet zijn. Het handigste is dat je van te voren even opzoekt hoe de hal er van de buitenkant uitziet.

De markt

In de inleiding schreef ik al dat deze markt alleen in het weekend wordt gehouden. Oftewel iedere vrijdag, zaterdag en zondag. Helaas alleen overdag, dus je kan er niet ‘s avonds nog even lekker gaan eten. Niet ieder kraampje staat 3 dagen per week op deze markt. Dat betekend dat er een wisselend aanbod is. Wil je dus graag iets hebben, maar twijfel je nog, vraag dan voor de zekerheid na of diegene er de dag erna ook nog staat.

Booking.com

Er zijn veel verschillende kraampjes te vinden. Van handgemaakte spullen tot vinyl en alles daar tussen. Wat er iedere dag is, zijn de vele eetkraampjes. Dit maakte voor mij de markt echt heel leuk. Net een soort foodhall, maar dan midden in een soort rommelmarkt. Uiteraard zit je niet in Azië dus je bent behoorlijk wat kwijt aan het eten, maar het is wel echt heerlijk! Op iedere zondag is er ook nog eens livemuziek, dus mocht je de mogelijkheid hebben ga dan op zondag. Mocht je nog een tip willen hebben voor de lunch: Belfast Bap. Een soort grote bol met daarop eieren, spek en worstjes. Onwijs vet, maar heerlijk en een typisch gerecht uit Belfast.

En? Staat de St Georgemarket in Belfast ook op jouw lijstje?

Heb je na dit artikel besloten om ook te kiezen voor een stedentrip naar Belfast? Mooi! Zoek dan zo snel mogelijk naar de goedkoopste vliegtickets bij: Skyscanner. Ook is het verstandig om te kijken bij Vaccinaties op reis of er aanbevolen vaccinaties nodig zijn.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

1 Comment

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder