Street art in Penang

Overal ter wereld vindt je steeds meer street art. Niet alleen in Europa, maar ook in Azië zijn er mooie plekken te vinden met street art. Neem bijvoorbeeld Maleisië. Dit land heeft op steeds meer plekken prachtige street art. Ga hiervoor bijvoorbeeld naar het mooie eiland Penang. Dit eiland ligt voor de westkust van Maleisië en in de hoofdstad Georgetown zie je ongelofelijk veel street art. Nu is deze stad vooral bekend om de verrukkelijke street food, maar omdat iedereen zou moeten weten dat er meer is, een artikel over de street art in Penang.

Booking.com
Ontstaan

In 2008 werd Georgetown uitgekozen om UNESCO World Herritage Site te zijn. Omdat dit een belangrijke gebeurtenis was, werd er een project gestart en werden er steeds meer tekeningen gemaakt in de stad. Niet alleen in 1 wijk in het bijzonder, maar verspreid over de stad. Omdat de naam UNESCO eraan gehangen werd, is het een bekende stad geworden voor toeristen. Niet alleen dus vanwege de street food, ook dat zeker uitproberen, maar dus ook door de prachtige street art in Penang, Georgetown.

street art maleisie
Waar te vinden?

De street art in Penang, Georgetown is verspreid over de stad te vinden. Uiteraard kun je gewon op pad gaan en kijken wat je tegenkomt, maar er zijn ook andere manieren. Zo is het in ieder hostel wel mogelijk om een kaart te krijgen waar de mooiste kunstwerken op aan staan gegeven. Ook is er een website waar je vooraf al informatie op kunt vinden. Daar staat ook aangegeven waar je de kunstwerken vindt, maar ook door wie het is geschilderd en wat de reden van het kunstwerk is. Wel merk je snel dat eer nog wel eens wat veranderd qua street art. Dit merkte ik met de street art in Heerlen en Breda ook. Omdat het natuurlijk op vaak oude gebouwen wordt geschilderd, is de kans best groot dat dingen alweer gesloopt zijn of dat er nog extra plekken bij zijn gekomen.

Je hebt erg veel verschillende kusntwerken, maar zelf ben ik fan van de kunstwerken van Ernest Zacharevic. Deze artiest heeft prachtige realistische tekeningen gemaakt. Nu hebben wel meer artiesten dat gedaan, maar hij heeft ook nog echte objecten gebruikt in zijn kunst. Bijvoorbeeld een motor of een stoel. Daardoor is het meteen nog meer 3D.

Street art in Penang
Andere dingen doen op Penang

Klaar met de street art en weten wat je nog meer kunt doen in Georgetown?Zoals al gezegd, is Georgetown ook vooral bekend om de heerlijke street food. Ga hiervoor vooral richting de wijken Little India en Chinatown. Hier vindt je allemaal kleine kraampjes en schattige restaurantjes met het heerlijkste eten! Deze wijken zijn sowieso het bekijken waard, omdat er zoveel te zien en te beleven is. Ook moet je richting het fort en gaan wandelen op Penang Hill. Daarnaast heb je nog een nationaal park en kun je prachtige tempels bekijken.

Street art in Penang

De foto’s in dit artikel zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Daarnaast wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Wil je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Voor jou is dit gratis, maar je helpt mij hier wel heel veel mee!

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder