Swayambhunath tempel in Kathmandu

Verspreid over Nepal vindt je heel veel bijzondere tempels. Zo heb je in Kathmandu meerdere mogelijkheden om een bezoek te brengen aan de tempels. Aan te raden is om een bezoek te brengen aan de Swayambhu tempel in Kathmandu. Deze tempel is gebouwd op een heuvel. Je hebt daarom niet alleen de prachtige tempel om te bekijken, maar ook meteen een prachtig uitzicht over de stad. Meer weten? Ik heb meer informatie over de Swayambhunath tempel in Kathmandu.

Booking.com
Meer informatie over de tempel

Dit tempelcomplex is onstaan in de 5e eeuw en vindt je net iets buiten het centrum van Kathmandu. Voor veel mensen is de Swayambhunath tempel in Kathmandu ook wel bekend als de monkey tempel. Dit komt omdat er veel heilige apen rond deze tempel leven. Op het terrein vindt je de grote witte stoepa. Daarnaast heb je nog een aantal kleine gebouwen eromheen. Deze zijn bijna allemaal in gebruik, bijvoorbeeld als winkeltje of als bibliotheek. Kijk dus gerust even rond, want er is nog veel meer te ontdekken. Pas wel goed op je spullen, want de meeste apen bij toeristische plekken zijn niet te vertrouwen.

Swayambhunath tempel in Kathmandu
Hoe kom je hier?

Vanaf Thamel (de backpackerswijk van Kathmandu) loop je in ongeveer een half uurtje richting de tempel. Uiteraard is het ook mogelijk om met een taxi te gaan en dit kost vrijwel niks. Zelf koos ik voor lopen, want zo zie je veel meer van de stad zelf. Bij de tempel aangekomen is het nog een flinke klim via de trappen naar boven. Hier op de trappen moet je ook langs een loket om je entreekaartje te halen. Mocht je klaar zijn en weer terug richting Thamel willen, dan kun je via dezelfde weg weer terug, maar je kunt ook aan de overkant van de trap via een andere weg weer naar beneden lopen.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder