Tips voor een goedkope stedentrip

Stedentrips kunnen best oplopen qua prijs. Vooral als je het vergelijkt met de hoeveelheid tijd die je op de plek van bestemming bent. Dit komt natuurlijk onder andere omdat je het vliegticket niet kunt verdelen over veel dagen. Nu is hier best wat op te besparen door een paar kleine dingen te veranderen. Zelf ben ik behoorlijk zuinig op dit gebied en dus probeer ik zo goedkoop mogelijk weg te gaan. Wil je dat ook? Lees dan mijn tips voor een goedkope stedentrip.

Booking.com
Kies de juiste bestemming

De juiste bestemming kiezen kan zorgen voor veel geld besparen. Kijk naar de prijs van de vliegtickets (bijvoorbeeld Londen is erg goedkoop), maar ook naar de kosten die je ter plekke uitgeeft. Bijvoorbeeld in Oost Europa geef je veel minder geld uit aan overnachten en eten dan je in West Europa doet. Meestal is Oost Europa dus de beste plek om heen te gaan. Dat is zeker geen straf, want er zijn daar echt prachtige steden te vinden. Plus de meeste zijn van minder afgezaagd dan bijvoorbeeld Parijs. Zelf ging ik bijvoorbeeld naar Boedapest, Zagreb, Sarajevo en Belgrado.

De mooiste plekken van Sarajevo
Maak gebruik van slaapzalen

Natuurlijk is het fijner om in privékamers te slapen, maar hier kun je heel veel op besparen. Dorms zijn vaak meer dan de helft goedkoper. Kies daarom daarvoor. Daarnaast kom je ook nog eens andere mensen tegen. Altijd gezellig! Wil je nog goedkoper, dan is het soms mogelijk om te kamperen, maar dit is vaak niet het geval in steden. Kies daarom vooral voor de slaapzalen. Kijk ook even rond, want soms kun je voor een klein prijsje er ook een ontbijt bij krijgen. Is je ontbijt redelijk aan de prijs, dan is het misschien handig om gewoon wat te eten bij de supermarkt.

Ga met het openbaar vervoer

Wat betreft vervoer heb je vaak meerdere opties. Uiteraard is de goedkoopste optie om alles lopend te doen. Vaak lukt dit ook wel als je een hostel op een goede locatie hebt. Een groot voordeel hiervan is dat je ook op plekken komt die je anders niet zult tegenkomen. Kies anders voor het openbaar vervoer. Als je alles al lopend doet, dan is het enige waar je kunt besparen op de reis vanaf het vliegveld. Je kunt namelijk met de taxi richting het centrum gaan, maar er zijn ook altijd andere opties. Meestal is de bus nemen het allergoedkoopste en helemaal als je een retourtje neemt.

airport bus belfast
Kook je eigen eten

Wil je echt veel geld besparen dan kan je dit doen op het gebied van eten. Sowieso kun je beginnen met het ontbijten en lunchen bij supermarkten. Dit is het allergoedkoopste. Qua avondeten is het wel een iets ander verhaal. Je kunt natuurlijk uiteten gaan, maar dat is behoorlijk aan de prijs. Als optie zou je nog naar de Mac kunnen gaan, dan bespaar je al iets. Het allergoedkoopste is het koken van je eigen eten. In de meeste hostels heb je een gemeenschappelijke keuken waar je zelf goedkope dingen in elkaar kunt flansen. Bijvoorbeeld noodles op een pastatje. Scheelt je echt een hele hoop geld.

Ga niet uit

Naast al deze tips heb ik nog een laatste waar je ook wat op kunt besparen. Ook in Nederland merk je wel dat uitgaan behoorlijk aan de prijs is en dit is natuurlijk ook het geval tijdens een stedentrip. Uitgaan zou je overal kunnen doen en vind ik zonde van de tijd die ik heb om de stad te kunnen zien. Zelf ga ik nooit uit in het buitenland, dus meer kan ik hier niet op besparen.

Dit waren mijn tips voor een goedkope stedentrip. Heb jij nog aanvullingen?

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder