Tips voor het overleven van een lange vliegreis

Een reis is een fantastisch vooruitzicht. Zelf kijk ik al vanaf het boeken vaak naar uit. Er is alleen 1 ding waar ik erg tegen zie. Namelijk de lange vliegreis iedere keer. Nu ben ik totaal niet bang in het vliegtuige, dus dat is het niet. Toch is het niet mijn favoriete bezigheid en dat komt vooral omdat ik het moeilijk vindt om lang stil te zitten. Ik kan ook niet slapen dus dat speelt ook mee. Vooral het idee dat je je nog 10 uur op dezelfde plek bevind en daarnaast mijn onrust. Tsja dan heb je drama. Ik ben meestal echt hard aan het aftellen tot ik weer gewoon kan doen wat ik wil.Nu zijn er wel een aantal tips voor het overleven van een lange vliegreis en dit deel ik met je.

Booking.com
Begin met fijn zittende kleding

Om te beginnen is het verstandig dat je comfortabele kleding aandoet. Vooral als het een nachtvlucht is, is dit aan te raden, maar ik zou het altijd doen. Trek een lekker zittende losse broek aan (of een legging is ook fijn) en een warme trui. In het vliegtuig is het vaak behoorlijk fris namelijk. Ook lekker huissokken mee en je schoenen uit is fijn. Let wel op, want sommige mensen krijgen vocht in hun enkels en voeten en daarom daarna hun schoenen niet meer normaal aan. Blijf daarom wel bewegen, ook al zijn de bewegingen klein. Mocht je willen slapen dan is een nekkussentje fijn om te hebben. Het is wel een gesleep, maar zorgt wel voor veel comfort.

Filmpjes kijken

De handigste tip die iedereen je geeft, is het kijken van films. Eigenlijk iedere lange afstand maatschappij heeft een eigen entertainment scherm bij iedere stoel. Hij zit een geruime collectie films en spelletjes op. Goed dus om je een tijdje te vermaken. Kies wel een handige film uit. Zo keek ik zelf eens een jank film terwijl ik al 24 uur onderweg was. Niet heel verstandig.. Kies dan ook een makkelijke film uit, want mocht je even wegvallen dan is dit niet erg. Films zijn vooral fijn omdat de tijd iets sneller gaat. Ook wordt je er moe van, dus meer kans om in slaap te vallen.

vliegen met AirAsia
Laptop meenemen

Wat ik zelf erg fijn vind, is het meenemen van mijn laptop. Nu kan ik daar ook echt niet zonder, dus mee gaat hij sowieso. Alleen ik gebruikte hem nooit tijdens het vliegen. Je hebt toch geen internet, dus het leek niet niet perse nuttig. De laatste reizen heb ik het wel gedaan en merkte dat de tijd toen meteen sneller ging. Je bent toch bezig en dan gaat de tijd altijd sneller. Ik koos ervoor om in een word bestand aan mijn blog te werken. Daarvoor heb je geen internet nodig en je kunt het vervolgens makkelijk kopiëren en aanpassen. Let er wel op dat je je laptop netjes op vliegmodus zet.

Muziek luisteren

Langere tijd naar een scherm kijken is ook niet goed voor je. Daarom is het handig om dat af te wisselen met andere dingen. Bijvoorbeeld met het luisteren van muziek. Zorg dat je oordopjes mee hebt en een leuke playlist en dan kun je wel even vooruit. Als je namelijk naar de favoriete muziek luistert gaat de tijd ook echt een stuk sneller. Let wel op dat je telefoon niet helemaal leeg gaat, want je hebt hem nog nodig. De meeste vliegtuigen hebben tegenwoordig een USB laatpunt, dus daar zou ik altijd even gebruik van maken.

Liever niet: Slaappillen

Als laatste een waarschuwing. Veel mensen nemen namelijk slaappillen, om de reis makkelijker door te komen. Nu ben ik van mening dat je hier altijd ontzettend goed mee moet oppassen en je zeker niet zelf apotheker moet gaan spelen. Slaappillen zijn niet om zomaar even te nemen en werden in het verleden gemakkelijk voorgeschreven. Met als gevolg dat veel ouderen hier verslaafd aan zijn geworden. Daarom zou ik deze nooit nemen. Beter gewoon een slechte dag met een dagje uitrusten dan je gezondheid op het spel zetten.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder