Top 3 landen in Azië

De afgelopen jaren heb ik meerdere verre reizen kunnen maken. Meestal koos ik daarbij voor Azië. In eerste instantie koos ik daarvoor omdat het makkelijk reizen is als je nog nooit hebt gebackpackt en daarnaast speelde het kostenaspect ook zeker mee. In het begin had ik niks met dit continent, maar nu wil ik eigenlijk iedere keer weer terug. Ieder land is weer zo anders en zo mooi! Maar wat is eigenlijk mijn top 3 landen in Azië? Ik zette mijn favoriete 3 landen in Azië op een rijtje (willekeurige volgorde).

Booking.com
Het fijnste land om door te reizen: Nepal

In eerste instantie had ik niet zoveel ideeën bij Nepal. Het leek mij toch redelijk op India lijken en daar was ik toch een beetje bang voor. Ik zag voordat ik deze kant op ging maar weinig positieve punten aan een reis naar Nepal. Waarom ik dan toch ging? Ik was op zoek naar vrijwilligerswerk en in Nepal kon ik een plek vinden zonder daar een megabedrag voor te moeten betalen. Daarom durfde ik het ook wel aan. Gewoon vanuit een vaste plek dingen kunnen zien. Helaas bleek het vrijwilligerswerk een grote teleurstelling en moesten alle plannen omgegooid worden. Toen pas kwam ik erachter hoe prachtig Nepal is.

Annapurna Nepal

Vooral de bergen zijn een grote aanrader. Ik deed een trekking naar het Annapurna BaseCamp en dat is tot nu toe de mooiste reiservaring die ik heb. Het liefst had ik nog andere trekkingen gedaan, maar die blijven op mijn bucketlist. De route die ik deed door Nepal had alles in zich. Verblijven in de grote stad (Kathmandu), vervolgens op safari in Chitwan en daarna door naar het schattige stadje Pokhara. Hiervandaan vertrok de trekking.

Pokhara

Dat is ook één van de redenen waarom ik van Nepal ben gaan houden. Het land is zo ontzettend divers. Er is voor ieder wat wils en je kunt alles mooi combineren. Daarnaast vond ik de mensen echt fantastisch. Ze waren zo aardig en behulpzaam! Dit viel mij echt heel erg op. Nu gebeurd dit in andere landen ook, maar heb ik vaak het idee dat er meer een verborgen agenda onder zit. Vooral in toeristische gebieden. Dit was in Nepal totaal niet het geval.

Veelzijdig Indonesië

Een ander prachtig en ontzettend veelzijdig land is Indonesië. Helaas heb ik niet veel nog mogen zien, maar alle eilanden zijn weer anders. Plus op ieder eiland vindt je ook weer zoveel verschillenden dingen. Zelf ging ik in 2016 3 weken naar Indonesië en bezocht daar Java en Bali. Java was geweldig, Bali vond ik iets minder. Dat lag er vooral aan dat ik niet hou van dingen waar hordes toeristen op af komen. Ik begon in Yogyakarta en reisde zo via de vulkanen richting Bali om af te sluiten op Nusa Lembongan.

bromo indonesie

Waarom precies vond ik het geweldig in Indonesië? Ik hou van bijzondere natuur. Zo beklom ik 2 vulkanen en liep ik tussen de rijstvelden in Ubud. Daarnaast zijn er prachtige stranden te vinden. Yogyakarta is daarnaast een heerlijk stad om een paar daagjes te zijn. Verder zijn de mensen vriendelijk en is het eten er verrukkelijk. Het reizen is niet moeilijk, maar wel iets meer regelen dan in bijvoorbeeld Thailand. Dit komt omdat er wel redelijk veel toeristen zijn, maar niet overal. Daarom heb je toch meer het gevoel van zelf reizen.

Nusa Penida
Modern Maleisië

Het laatste land op mijn lijstje is een stuk anders dan de andere landen. Voor zover ik heb gezien is Maleisië (samen met Singapore) het meest westers en modernste land van Azië. Alle gebouwen zijn een stuk moderner, het is er schoner en alles lijkt een stuk beter geregeld. Nu helpt het ook dat Maleisië een stuk rijker is dan de meeste andere landen in de omgeving. Ook is het schoolniveau een stuk hoger en zijn er veel meer mensen geschoold.

kuala lumpur

Wat wel heel anders is, is dat Maleisië islamitisch is. Nu is Indonesië dat ook, maar dat blijft een Aziatisch land. Maleisië daarentegen voelt op sommige plekken meer aan als een land in het Midden Oosten. Vooral omdat er veel moskeeën staan en veel vrouwen bedekt lopen. Ook zijn veel gebouwen wit geschilderd.

Maleisie

Ook dit is een veelzijdig land. Zo heb je het uiterst moderne Kuala Lumpur, maar ook het platteland. Voor de kust liggen daarnaast erg paradijselijke eilandjes zoals de Perhentian Islands. Ook is er veel natuur te vinden. Vooral als je naar Borneo gaat. Dit ligt vol met nationale parken. Ook is het land compact als je voor 1 van beide kiest (Borneo of vaste land). Binnen een paar uur zit je aan de andere kant van het land.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder