Top 3 mooie eilanden

Er zijn ontelbare eilanden te vinden over de hele wereld en waarschijnlijk krijgt iedereen maar de kans er een paar te bezoeken. Zelf heb ik ook maar een klein aantal eilanden gezien. Hier zaten wel echt een paar prachtige tussen. Maar welke eilanden zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken en waarom vond ik deze mooi? Mijn top 3 mooie eilanden.

Booking.com
De mooiste: Perhentian Islands

Het mooiste eiland dat ik ooit bezocht heb, was een eiland voor de oostkust van Maleisië. Namelijk de Perhentian Islands. Deze eilanden zijn een deel van het jaar paradijsjes op aarde. Dat vind ik tenminste. Er zijn twee eilanden die te bezoeken zijn. Namelijk Kecil en Besar. Kecil is meer low budget en Besar wat meer luxe. Zelf bezocht ik Kecil en dat is echt prachtig. Geen auto’s, geen scooters. Alleen watertaxi’s en een looppad door de jungle. Daarnaast is het water er helderblauw en kun je snorkelen tussen de schildpadden. Ook zwemmen er kleine haaien die ongevaarlijk zijn.

Perhentian Islands

Er is niet heel erg veel te doen op de beide eilanden, maar dat is juist de bedoeling. Gewoon genieten van al het moois is genoeg. Mocht je wel graag iets actiever zijn, dan kun je over het eiland gaan wandelen door de jungle. Doe dan wel goede schoenen aan, want op teenslippers is niet echt een handig idee. Ook kun je snorkeltours boeken of kiezen voor het huren van een snorkelset. Dan kun je vanaf de stranden gewoon zelf de zee in lopen.

Indonesië: Nusa Lembongan

In mijn top 3 mooie eilanden moet ook zeker een Indonesisch eiland staan. Indonesië bestaat namelijk uit ontelbare eilanden en een groot deel daarvan zijn echte pareltjes. Ik koos in dit geval voor een eiland voor de kust van Bali: Nusa Lembongan. Het is een klein eiland waar niet heel erg veel te beleven valt. Maar mocht je van mooie stranden houden, dan is dit wel de place to be in deze regio. Het is een klein eilandje, dus als je een scooter huurt dan lukt het makkelijk om het hele eiland te verkennen in één dag. Zelf koos ik ervoor om alles lopend te doen en dat lukt ook wel. Wat je absoluut moet doen is het boeken van een mantatour. Hierbij ga je met de boot richting mantapoint en ga je daar snorkelen of duiken. Want hoe gaaf is het als een enorme manta-ray onder je doorzwemt.

Richting de Antillen: Curaçao

Dit eiland is waarschijnlijk het bekendste eiland in deze top 3 mooie eilanden. Vooral omdat het een onderdeel was van Nederland. Zelf heb ik 3 maanden op Curaçao stage gelopen en daar dus ook gewoond. Om er te wonen was dit niet echt mijn eiland. Dat kwam vooral omdat je niet zomaar in het donker over straat kan en je altijd rekening moet houden met je veiligheid. Er is namelijk behoorlijk wat criminaliteit. Toeristen die naar dit eiland gaan, zullen hier nauwelijks iets van merken. Daarom heb ik hem wel in dit lijstje opgenomen. Er zijn namelijk prachtige stranden en er is ook een grote stad te vinden met historie. In tegenstelling tot bovenstaande eilanden is er dus zichtbaar meer te doen. Misschien is het hierdoor ook een stukje minder idyllisch, maar als je de juiste plekken opzoek krijgt je ook zeker een bountygevoel.

strand curacao

Dit is een top 3 van eilanden die ik heb bezocht. Er zijn uiteraard nog veel meer mooie eilanden te vinden. Ik schreef hier al eens over in: mijn bucketlist met mooie eilanden. Wat is jouw top 3?

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder