Top 3 mooiste plekken van Europa

Het afgelopen jaar koos ik onder andere voor een vakantie naar Schotland. Normaal kies ik eerder voor een verre bestemming, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. In Europa zijn namelijk nog zo ontzettend veel mooie plekken te vinden! Maar dan moet je natuurlijk wel weten wat je moet bezoeken. Daarom hierbij mijn top 3 mooiste plekken van Europa. Wat mag je absoluut niet overslaan?

Prachtige ongerepte natuur op Isle of Skye

Laat ik aftrappen met de bestemming die ik hierboven al heb genoemd: Schotland. Dit land is wat mij betreft één van de mooiste van Europa. Vooral de ongerepte natuur is er geweldig, dus huur zeker een auto en maak een roadtrip door Schotland. Als ik één plek zou moeten kiezen die ik de allermooiste vond, dan zou ik kiezen voor Isle of Skye. Hier is de natuur nog een tikje rauwer. Vooral The Quiraing hike moet je hier absoluut doen. Dit was voor mij het hoogtepunt van mijn reis.

Quiraing

Ook is Schotland natuurlijk bekend om de vele meren die er zijn. De allerbekendste is Loch Ness natuurlijk, maar er zijn er nog veel meer die nog mooier zijn. Zelf ging ik wandelen bij Loch Lomond en had hier een prachtig uitzicht. Deze wandeling ging over een deel van de West Highland Way. Als laatste kun je ook nog wandelen naar het Harry Potter viaduct in Glenfinnan. Ook dit was zeker een hoogtepuntje.

Glenfinnan
De bijzondere geschiedenis van een stad: Sarajevo

Ook in mijn top 3 mooiste plekken van Europa staat zeker Sarajevo. Dit is wat mij betreft één van de bijzonderste steden waar ik ben geweest. Het is een ontzettende mengelmoes van culturen die allemaal door elkaar heen leven. Heel mooi om te zien. Daarnaast heeft het natuurlijk ook een hele zwarte geschiedenis. Zo is de Eerste Wereldoorlog hier ontstaan en heeft het natuurlijk een belangrijke rol gespeeld tijdens de Joegoslavië oorlog. In Sarajevo kun je nog veel hiervan terugvinden

Zo vindt je nog kogelgaten in gebouwen en is nog lang niet alles herbouwd. Ze doen hun best, maar alles kost tijd en geld natuurlijk. Ook wordt je op vele andere plekken herinnert aan de oorlog. Zo vindt je een aantal Sarajevo Roses als herdenking en kun je over Sniper Alley lopen. Tegenwoordig stelt dit niks meer voor, maar zoek maar eens op Youtube naar filmpje van tijdens de oorlog. Wat ik ook erg indrukwekkend vond, waren de vele kerkhoven. Deze vallen ook erg op, want ze staan vol met witte kruizen. Bijzonder om te zien.

De mooiste plekken van Sarajevo
De prachtige kust: Kroatië

Als laatste nogmaals een land in de Balkan, namelijk Kroatië. Alleen dan een totaal ander iets. Iets wat niets te maken heeft met de heftige geschiedenis, maar juist met het prachtige nu. Namelijk de fantastische kust. Het is er namelijk echt heel erg mooi. Neem dan ook vooral een bus die langs de kust rijdt (of ga met de auto natuurlijk) en geniet van alle mooie plaatsjes en uitzichten die je tegenkomt. Zelf verbleef ik in Zadar en nam de bus van Split naar Zadar. Dit was echt een hele mooie busrit. Split ben ik alleen doorgereden, maar leek mij ook een prachtige plek. Dat staat dan ook nog op mijn bucketlist.

kust kroatie

Helaas heb ik uiteraard nog lang niet alles van Europa gezien, maar dit waren de mooiste van wat ik nu heb gedaan. Op mijn bucketlist staan onder andere nog Noorwegen, IJsland, Lapland en een deel van Griekenland. Hopelijk kan ik de komende tijd hier nog wat van afvinken.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder