Top 3 van de mooiste tempels in Azië

Tijdens een reis naar Azië mag er 1 ding niet ontbreken. Namelijk een bezoekje brengen aan 1 van de vele tempels. Bij in iedere stad of in ieder dorp zijn wel meerdere tempels te vinden en dat maakt het heel bijzonder. Nu zijn er zoveel dat je wel een keuze zou moeten maken. Je kunt niet iedere tempel af want dan ben je weken in dezelfde stad bezig. Maar welke tempels zijn nu het bezichtigen waard? Moeilijk te zeggen, maar ik kan wel mijn top 3 van de mooiste tempels in Azië geven.

Booking.com
De bijzonderste tempel van Azië: Angkor in Cambodja

Wat mij betreft is er in Azië 1 tempel die je nooit mag overslaan. Dit zijn de tempels van Angkor. Deze vindt je net buiten het plaatsje Siem Reap in Cambodja. Ik gok dat dit ook meteen de bekendste tempels zijn van heel Azië. Dat maakt een bezoek hierheen dus juist zo bijzonder. Helaas is het er uiteraard erg toeristisch, maar hier is wel een oplossing op te vinden. De meesten mensen starten vroeg in de ochtend om naar de hoofdtempel te gaan en daar de zonsopkomst te zien. Dit raad ik ook aan. Ja het is er druk, maar het is ook echt de moeite waard. Dit kan solo of via een tour.

angkor

Daarna wordt het makkelijker om de drukte te ontlopen. Angkor is namelijk niet maar 1 tempel. maar het is een kilometers groot complex/terrein waar ontelbaar veel verschillende tempels te vinden zijn. Ga daarom ook meteen naar een tempel wat verder weg, want zo ontloop je de drukte. Om verder te komen raad ik aan een tuktuk te huren voor een dag of te gaan fietsen. Dit laatste is wel pittig, want er is weinig beschutting en het is er bloedheet. Wil je de meeste tempels kunnen bekijken, dan moet je toch wel minimaal 2-3 dagen uittrekken, vooral omdat je veel tijd kwijt bent aan rijden ook.

De Prambanan in Indonesië

Als tweede een tempel die gelegen is op Java in Indonesië. De Prambanan vindt je net buiten de stad Yogyakarta. Ook dit tempelcomplex is afkomstig uit het hindoeïsme net als Angkor. Daarom zie je ook wel gelijkenissen tussen deze 2. Nu is het natuurlijk door een ander volk gebouwd en daarom zijn er ook wel heel veel verschillen te zien. Wat jammer is, is dat de Prambanan meerdere keren te lijden heeft gehad onder natuurgeweld. Helaas heeft dat ervoor gezorgd dat er maar een klein deel weer is gerestaureerd.

Ondanks dat, moet je toch zeker een kijkje gaan nemen. Het zijn er imposante tempels. Uiteraard is ook de Prambanan zeer toeristisch, maar ook hier is een manier om dat gedeeltelijk te ontwijken. Vrijwel iedereen blijft namelijk bij de hoofdtempel, maar het complex is veel groter. Ga daarom ook zeker een rondje over het complex doen, want de kans is groot dat je zo een aantal tempels helemaal voor jezelf hebt.

Het prambanan tempelcomplex
De Borobudur in Indonesië

Als laatste nogmaals een tempel in Indonesië. Sterker nog, deze ligt vlakbij de Prambanan. De meeste mensen combineren beide tempels dan ook in 1 bezoek. Dit complex is wel totaal anders dan de Prambanan. Deze laatste is een hindoeïstisch bouwwerk, maar de Borobudur is afkomstig uit het boedhisme. Daarom ziet het er ook totaal anders uit. De tempel bestaat uit meerdere lagen en je hebt hier een prachtig uitzicht. Vanaf de top kun je bijvoorbeeld prachtig de Merapi vulkaan zien liggen.

Dit complex bestaat uit 1 grote tempel en niet meerdere tempels verspreid over het terrein. Er is wel meer te zien, want er is ene prachtig park voor, maar je bent hier niet dagen bezig zoals je bij Angkor wel hebt. De meeste mensen zullen hier bij deze tempel gaan voor een zonsopkomst en daarna nog een uur of 2 rondkijken. Meer dan genoeg tijd dus om ook de Prambanan mee te pakken.

De tempels van de Borobudur

Dit is uiteraard niet alles qua tempels. Vooral in Nepal en Thailand heb ik nog prachtige tempels gezien, maar helaas konden die niet meer in mijn top 3 van de mooiste tempels in Azië.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder