Trinity College in Dublin

Dublin staat niet bol van de bezienswaardigheden. Daarom is het een fijne stad om heen te gaan tijdens een korte stedentrip. Je hebt namelijk genoeg aan 2 dagen voor deze stad. Om deze 2 dagen zo goed mogelijk te besteden moet je wel weten welke bezienswaardigheden leuk zijn. Vandaag vertel ik iets over één van de bekendste plekken van de stad. Het Trinity College in Dublin.

Booking.com
Het college zelf

Het Trinity college in Dublin is het oudste college van Ierland. Deze school is opgericht in 1592 en doet nog steeds dienst onderzoeksuniversiteit. Daarnaast is het ook een erg prestigieus college. In Groot Brittannië en Ierland zijn in totaal 3 universiteiten die bovenaan staan qua diploma en het Trinity college in Dublin is daar één van. De andere 2 liggen in Oxford en Cambridge. Twee universiteiten die iedereen wel kent.

Trinity college in Dublin

Je kunt zelf het college in lopen zonder dat er iemand met je mee gaat. Er zijn meerdere toegangspoorten die voor iedereen toegankelijk zijn. Alleen de gebouwen zelf kun je niet allemaal betreden, maar dat is ook niet meer dan logisch. Op je eigen werk of school zou je het ook niet fijn vinden als je om de groepen toeristen moet zigzaggen. De rest van het terrein is wel toegankelijk en dat is meer dan genoeg. Als het mooi weer is, kun je heerlijk even genieten van de mooie tuinen. Ook staan er bijzondere gebouwen die erg fotogeniek zijn, dus trek hier ongeveer een uurtje voor uit.

De bibliotheek

Zoals iedere universiteit heeft ook het Trinity College een grote bibliotheek. Omdat het zo’n oude uni is, is het dan ook een erg bijzondere bieb. Het lijkt hier wel een beetje alsof je in een soort Harry Potter film terecht bent gekomen. Daarnaast zijn er hele bijzondere manuscripten die hier tentoongesteld worden. Namelijk The Books of Kells. Deze boeken komen uit de 9e eeuw en zijn al die jaren in en goede staat bewaard gebleven. De meeste toeristen komen dan ook op dit boek af. Om dit te kunnen bekijken moet je wel een toegangskaartje kopen die behoorlijk aan de prijs is. Zelf vond ik dit het niet waard en las vaker dat de prijs te hoog is voor wat je krijgt. Adviseren hierover is dus lastig, maar mijn eigen overweging zorgde ervoor dat ik deze plek oversloeg.

Ben jij bij het Trinity College in Dublin geweest? Of staat Dublin heel hoog op je verlanglijstje? Terecht dan want het is een bijzondere stad en je kunt er makkelijk veel zien tijdens een korte trip.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder