Uitwasbare wattenschijfjes

Het is weer tijd voor een review! Dit keer een review over uitwasbare wattenschijfjes. Wat veel mensen niet weten is dat wattenschijven ook echt een probleem vormen voor het milieu. Ze zijn niet heel makkelijk afbreekbaar en daarnaast gebruik je er vaak ook best wel veel van. In mijn geval gebruik ik minstens 4 schijfjes per dag. Daarom ging ik opzoek naar een alternatief en kwam ik uit op de uitwasbare wattenschijfjes. Deze heb ik gekocht en uitgeprobeerd. Al eerder testte ik bijvoorbeeld bamboe tandenborstels, maar nu is het tijd voor wattenschijfjes.

Wat zijn het?

Wasbare wattenschijfjes zijn gemaakt van verschillende biologische stoffen en zijn zoals gezegd dus uitwasbaar. Zo hoe je niet iedere keer na gebruik weer een schijfje weg te gooien. De meeste schijfjes hebben 2 kanten. De ene is van een zachte vaak katoenen stof en de andere is van badstof of fleece. Na gebruik gooi je ze in een waszakje gewoon in de wasmachine en de volgende dag kun je ze zo weer gebruiken. Een stuk duurzamer dus.

Waar kocht ik ze en hoe worden ze verzonden?

Na een rondje op internet zoeken kwam ik uit op de wattenschijfjes van LanaLuna. Dit bedrijf verkoop producten die biologisch en uitwasbaar zijn. Uiteraard zijn ze duurzaam geproduceerd. Een deel van de producten die verkocht worden zijn van eigen merk en handgemaakt, maar een ander deel zijn afkomstig van andere merken. Zelf koos ik voor het leukste design en dat waren de schijfjes van Imse Vimse (een Zweeds merk).

Je hebt hier verschillende keuzes aan wattenschijfjes. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, maar ook uit verschillende materialen. Zo heb je één versie die gemaakt is van 2 laagjes biologische katoenen fleece. De andere versie heeft aan de ene kant bio badstof en aan de andere biologisch katoen.

De producten worden op een zo duurzame manier verzonden. Dit houdt in dat ze in enveloppen zitten die gemaakt zijn van gerecycled karton. Helaas moet je het dus wel later verzenden en dat vind ik wel een minpunt en daarom hoop ik dat er de komende tijd veel verkooppunten bijkomen.

Uitwasbare wattenschijfjes
Raad ik deze uitwasbare wattenschijfje aan?

Deze wattenschijfjes gebruik ik nu al enkele maanden (afgewisseld met normale wattenschijfjes, want die had ik nog liggen. Uiteraard had ik deze weg kunnen gooien, maar dan kan ik ze beter gebruiken in plaats van ongebruikt weggooien. Ik heb wel besloten om geen nieuwe meer te kopen, maar zodra ze op zijn nog een setje wasbare te kopen. Deze zijn namelijk heel fijn. De ene kant is zacht en daarmee haal je dingen makkelijk van je gezicht en de andere kant is wat ruwer en kan je wat meer mee boenen. Het is een kleine moeite om ze even in de was te gooien en ze blijven ook lang mooi. Het enige is dat de witte kant wel wat grijzer is geworden, maar dat had ik wel verwacht.

Oftewel, ik zou zeker deze wasbare wattenschijfjes aanraden!

Dit setje kostte mij 10,15 euro voor een setje van 10. Verzendkosten moet je daar nog wel bij tellen.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder