Veiligheid in Mexico

Als je op reis gaat naar landen die vaker negatief in het nieuws komen, dan wordt je vaak gevraagd waarom je naar dit land gaat. Nou vooral omdat het er erg mooi is! Uiteraard is de veiligheid een ding waar je rekening mee houdt, maar meestal merk je hier vrijwel niks van. Landen zijn groot en je kiest expres een ander gebied. Plus bij de meeste dingen zijn geen toeristen betrokken. Mexico was ook zo’n land waar mensen vooraf aan de veiligheid twijfelden. Ik ben er geweest en kan dus alles vertellen over de veiligheid in Mexico.

Booking.com
De problemen in Mexico

Mexico als land heeft veel verschillende problemen. Er is een behoorlijk groot verschil tussen arm en rijk en veel mensen proberen een beter leven te krijgen. Misschien heb je wel in het nieuws gehoord dat er daarom ook veel mensen richting Amerika proberen te komen. Trump is van plan om een muur/hek te bouwen die dat tegengaat. Omdat mensen geldproblemen hebben, gaan ze oplossingen hiervoor zoeken. Eén daarvan is het criminele circuit. Vooral drugs en bendes zijn een groot probleem in Mexico

Doen in Cancun

Zoals aangegeven zijn er vooral grote problemen met drugskartels. Deze proberen elkaar nogal eens uit te roeien. De meeste hiervan zitten in het noorden. Vooral de stad Acapulco is berucht. Kies er daarom ook voor om niet naar deze gebieden te reizen. Waarschijnlijk overkomt je niks, maar je kunt wel op het verkeerde moment op de verkeerde plek zijn. In Mexico stad is het daarnaast ook oppassen geblazen. Daar is vooral sprake van ontvoeringen. Ook buitenlanders zijn hier het slachtoffer van. Ga daarom nooit in het donker alleen op pad en vermijdt ook kleine steegjes overdag. Luister daarnaast goed naar de lokale bevolking qua adviezen.

Mijn eigen ervaring

Zelf heb ik als blonde vrouw alleen door Mexico gereisd. Eigenlijk heb ik mij vooraf ook niet echt zorgen gemaakt. Ik reisde namelijk door Yucatan en dat is toch wel de meest toeristische provincie. Ook neem ik overal voorzorgsmaatregelen. Zo ga ik vrijwel nooit in het buitenland alleen over straat in het donker. In Mexico was dit ook het plan, maar het is toch 1x mislukt in Valladolid. Toch heb ik mij daar in het donker ook niet onveilig gevoeld. Meteen in het begin heb ik ook aan taxichauffeurs gevraagd hoe zij het daar ervaarden en iedereen gaf aan dat het eigenlijk helemaal niet onveilig is en dat je in het donker gewoon over straat kunt. Vooral gewoon goed je eigen verstand gebruiken en aanvoelen hoe het gaat.

Isla Holbox streetart

Wat mij betreft is het dus gewoon veilig om door Mexico te reizen als je je gezonde verstand maar gebruikt. Let wel op dat dit niet voor het hele land geldt. In het noorden zou ik toch niet zo snel willen reizen, namelijk. Ga je naar een land met veiligheidsrisico’s, lees dan ook altijd het advies op de website van het ministerie van buitenlandse zaken.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder