Vijf dingen die ik altijd meeneem op reis

Tijdens het backpacken moet je je eigen tas telkens meeslepen. Handig dus om ervoor te zorgen dat deze tas niet te zwaar is en dat je dus niet teveel onnodige dingen meeneemt. Vooral op je eerste reis is dit een dilemma, want misschien zijn bepaalde dingen juist handig om mee te nemen of kun je andere beter thuis laten. Zelf heb ik in de loop der jaren een aantal dingen ontdekt die ik nu tegenwoordig altijd meeneem, omdat ze super handig zijn. Misschien niet de meest voor de hand liggende dingen, maar wel een aanrader. Dit zijn de vijf dingen die ik altijd meeneem op reis.

Booking.com
Tijdens het vliegen: Flesje

Om te beginnen een handige tip voor onderweg. Je mag namelijk niet met drinken door de handbagagecontrole. Nu heb ik de slechte gewoonte dat ik altijd water bij mij wil hebben. Daarom neem ik altijd een leeg flesje mee en vul deze bij de toiletten na de douane. Dan mag je het namelijk wel meenemen. Deze tip las ik voor mijn eerste reis en sindsdien heb ik hem altijd toegepast. Natuurlijk kun je op het vliegveld ook wat kopen, maar dat is meestal best aan de prijs. In het vliegtuig zelf krijg je ook wel vaak drinken, maar dan zit je meestal al een uur of 3 zonder.Niet heel fijn dus! Nu nam ik in eerste instantie altijd lege plastic flesjes mee, maar deze zijn erg slecht voor het milieu. Voor mijn komende reis kies ik daarom voor een drinkfles. Bijvoorbeeld een Dopper.

Voor overal: Een sarong

Voor iedere vrouw is een sarong echt onmisbaar. Je kunt dit kledingstuk namelijk op zoveel verschillende manieren gebruiken. Het begint al in het vliegtuig. Daar kan je hem als extra dekentje gebruiken. Maar ook tijdens een tempelbezoek kan het dienstdoen als hoofd/schouderdoek of als rok. Op het strand is het weer te gebruiken als jurk of juist als strandlaken. Oftewel zo ontzettend veel mogelijkheden en dat voor één lapje stof. Neem er daarom ook minimaal 2 mee. Het komt altijd van pas. Vooral in Azië kan je echt prachtige exemplaren komen voor een spotprijs. Plus je hebt ook nog eens meteen een prachtig aandenken.

Vijf dingen die ik altijd meeneem op reis
Altijd handig: Ducttape

Iets wat ik altijd meeneem tijdens het reizen is Ducttape. Nu zal je denken: huh? Waarom dat? Nou tijdens het plannen van mijn eerste reis kwam ik dit toevallig tegen en besloot het gewoon mee te nemen. Dit was een goed idee want ik heb het echt meerdere malen gebruikt. Bijvoorbeeld als er iets kapot ging en even tijdelijk geplakt moest worden. Of als je een muskietennet had met een gat erin. Maar ook voor het wassen van je kleding. Even wat ducttape over het putje van de gootsteen en wassen maar. Zo zijn er nog ontelbaar veel dingen te bedenken waar het handig voor kan zijn. Gewoon even het rolletje van het karton halen en dubbelvouwen. Weegt niks en komt zeker van pas.

Het beste tegen de regen: Regenponcho

Mijn eerste reis ging naar Azië en viel toevallig tegelijkertijd met de regentijd. Beginner als ik was, had ik daar totaal niet naar gekeken. Gelukkig had ik vrij weinig last van de regen. Wel had ik van te voren mijn voorzorgsmaatregelen genomen. Ik had namelijk een aantal goedkope plastic regenponcho’s meegenomen. Die wegen niks en nemen ook geen ruimte in, maar zijn wel heel handig. Vooral tijdens een trekking, want dan heb je niks aan een paraplu. In Sapa Vietnam had ik hem dan ook hard nodig.

Als laatste: Veiligheidsspelden

Ook hierbij zal je misschien weer denken: Heh? Maar ook deze tip zag ik op een forum staan voor mijn eerste reis. Aangezien het vrijwel geen ruimte in neemt, besloot ik het gewoon mee te nemen. Kwaad kon het sowieso niet. Achteraf was ik heel blij dat ik het bij mij had, want mij backpack scheurde aan de bovenkant en die heb ik toen kunnen fixen met veiligheidsspelden en ducttape. Zo kon ik gewoon mijn reis afmaken zonder een nieuwe tas te kopen. Sommige mensen nemen daarnaast ook nog naald en draad mee. Dat heb ik eigenlijk nog nooit gedaan, maar kan ook zeker wel van pas komen.

Welke van deze vijf dingen die ik altijd meeneem op reis lijkt jou ook handig om mee te nemen? Vergeet als laatste ook niet voldoende EHBO spullen mee te nemen. Je gaat dit gegarandeerd een keer nodig hebben.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder