Vijf nationale parken op mijn bucketlist

Er zijn verspreid over de wereld onwijs veel nationale parken te vinden. Ook Nederland kent er een aantal. Nu ben ik zelf onwijs gek op mooie natuur en zo ook op deze nationale parken. Alleen heb ik er nog maar een klein aantal kunnen bezoeken helaas. Als ik op reis ga dan wil ik altijd een goede mix van dingen bezichtigen, maar ook graag prachtige natuur. Dat lukt in de meeste landen gelukkig heel goed. Nu zijn de meeste parken prachtig, maar er zijn en een aantal die ik echt gezien moet hebben. Alleen welke? De vijf nationale parken op mijn bucketlist. Voor welke kies ik en waarom?

Banff in Canada

Het eerste park waar ik absoluut een keer heen zou willen is gelegen in Canada. Nu is Canada sowieso een land waar je natuurlijk voornamelijk voor de natuur heen gaat. Daarom staat die ook absoluut op mijn bucketlist. Prachtige ongerepte (en vooral ook ruige) natuur. Hier in Nederland kennen we natuurlijk niks dat hierop lijkt. Nu heb ik ook in Zwitserland gewoond en door Schotland gereisd en ook deze landen hadden een prachtige natuur, maar toch moet ik ooit nog een keer naar Canada. Je huurt het beste zelf een auto om richting Jasper te rijden. Onderweg kan je meerdere malen stoppen voor de mooie uitzichten, maar ook om een stuk te gaan hiken. Dit laatste lijkt mij sowieso een must do hier. Eventueel kan je ook nog een kano huren en daarmee de mooie meren verkennen. Ook de moeite waard lijkt mij!

Banff in Canada
Grand Canyon, het park der parken

Bij de vijf nationale parken op mijn bucketlist moet ook uiteraard het meeste bekende nationale park, de Grand Canyon in Amerika. Hier vindt je natuur die je verder nergens tegen zal komen. Het lijkt mij echt adembenemend daar. Het is gelegen in Arizona en het park is enorm. Daarom huur je het best een auto en ga je een paar dagen het park verkennen. Even een dagtripje is echt zonde als ik de verslagen moet geloven. Het is er echt het paradijs voor wandelaars. Neem dus zeker je wandelschoenen mee en ga op een hike. Let er wel op dat het er in de zomer echt gigantisch heet kan worden en dat je wel genoeg water en een pet meeneemt. Anders is het niet vol te houden namelijk. Als ik ga, dan zou ik kiezen voor minimaal 3 dagen in dit prachtige park.

grand canyon
Serengeti. Op safari!

Dit nationale park is de uitgelezen plek om op safari te gaan. Een totaal ander park dan de vorige twee, maar daardoor niet minder mooi. Dit park is gelegen in zowel Tanzania als Kenia en is ook onwijs uitgestrekt. Dit park behoort tot de grootste wildparken ten wereld. Wat wil je nog meer! Uiteraard wil iedereen proberen de Big Five te spotten en dat is hier zeker mogelijk. Natuurlijk moet je een beetje geluk hebben, want het blijven wilde beesten. Maar de kans is best groot dat je ze allemaal kan zien. Je hebt meerdere mogelijkheden in dit park. Bijvoorbeeld zelf met een auto op pad of een gamedrive boeken. Ik zou kiezen voor beide. De eerste lijkt mij een geweldige ervaring en bij de tweede heb je nog meer kans op dieren spotten. Zoek van te voren even op wanneer de big trek is, want daar is dit park door bekend. De dieren trekken in de droogtetijd verder naar voedselrijke plekken. Hierdoor zijn er veel dieren actief en heb je veel kans op spotten.

Serengeti
Glaciares in Argentinië

Als 4e nogmaals een totaal ander nationaal park. Dit park vindt je in het zuiden van Argentinië en wel in Patagonië. Een gebied waar iedere natuurliefhebber heen wil. Nu is het een enorm uitgestrekt gebied dat zich bevindt in Argentinië en Chili en daarom is dit een beetje te groot om op mijn bucketlist te zetten (oké het staat er wel op). Daarom koos ik 1 nationaal park uit die zich ook in dit gebied bevind. Namelijk Glaciares. Dit is een groot gletsjer park waar je ook de gletsjers op kan. Geweldig toch?!

glaciares
Nogmaals Amerika: Yellowstone!

Ik noemde al de Grand Canyon om heen te gaan, maar ook Yellowstone mag niet ontbreken op mijn bucketlist. Dit park is het oudste nationale park te wereld en dus moet ik dit wel erop zetten. Ook dit park is weer behoorlijk uitgestrekt en dus heb je meerdere dagen nodig. Ik zou kiezen voor het huren van een auto en dan regelmatig stoppen voor het prachtige uitzicht of het maken van een wandeling. Yellowston is bekend geworden om speciale bronnen die blauw en geel zijn. Heel bijzonder dus. Ook is het gelegen boven een vulkanische hotspot en daardoor zijn er geisers die water water geven. Prachtig!

yellowstone

Dit waren de vijf nationale parken op mijn bucketlist, maar dit is nog lang niet alles. Er zijn nog zoveel meer mooie parken te vinden. Welke parken staan op jouw bucketlist en wat is het mooiste park waar je bent geweest?

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder