Vijf roadtrips op mijn bucketlist

Het maken van een lange roadtrip staat bij veel mensen op hun bucketlist. Ook ik heb meerdere roadtrips op mijn bucketlist staan. Helaas heb ik dit nog nooit gedaan (op een korte roadtrip door Schotland na). Er zijn zo ontzettend veel mooie plekken op de wereld die je perfect kunt combineren tijdens een roadtrip. Maar welke trip zou iedereen eens moeten maken? Een uitleg over de vijf roadtrips op mijn bucketlist.

Booking.com
De roadtrip der roadtrips: Amerika

Wat mij betreft is het perfecte land voor een roadtrip Amerika. Er zijn hier ontzettend veel mogelijkheden, maar ik zou zelf kiezen om te beginnen in Nashville. Ik hou echt van oude countrymusic (oa. Waylon Jennings en Johnny Cash) en zou graag hier meer over te weten komen. Waar kan dit nou beter dan in het Mekka van Country: Nashville. Na Nashville zou richting Memphis rijden (Elvis!) om dan via allemaal nationale parken in Los Angelos te eindigen. Amerika staat bol van de prachtige parken en die mag je dan ook echt niet overslaan.

roadtrips op mijn bucketlist
Een stukje noordelijker: Canada

Mocht je liever richting iets koudere temperaturen willen, dan kun je kiezen voor Canada. Je hebt hier voornamelijk ruige natuur in de nationale parken. Deze zou ik dan ook combineren tijdens een roadtrip. Canada is een heel groot land en daarom moet je een kant kiezen. In het Oosten liggen vooral de grote steden en de Niagara watervallen. In het westen heb je meer de parken. Daarom zou ik voor het westen kiezen en richting Banff gaan. Rij van Vancouver naar Calgery of andersom.

Banff in Canada
Dichterbij huis: Noorwegen en Zweden

Mocht je wat korter weg willen en niet willen vliegen, dan zou je het beste kunnen kiezen voor Noorwegen en Zweden. Je rijdt via Denemarken dwars door Zweden zodat je ergens bij de Noordkaap terecht komt. Vervolgens rijdt je naar beneden richting Oslo. Onderweg stop je bij de mooiste bezienswaardigheden. Noorwegen heeft een hele bijzondere natuur, dus de meeste stops zullen hiermee verband houden. Mocht je een camper hebben, dan is dit perfect. In Noorwegen mag je namelijk wildkamperen. Scheelt weer veel geld, want het zijn dure landen.

Noorwegen
Ver, verder, ver: Nieuw Zeeland

Als van bijzondere natuur houdt, dan zou je ook kunnen kiezen voor Nieuw Zeeland. Helaas is het heel ver vliegen, maar dat is het wel helemaal waard. Nieuw Zeeland heeft heel veel mooie plekken om te stoppen en daarom is het perfect voor een roadtrip. Ook kun je er goed kamperen. Nu is Nieuw Zeeland behoorlijk groot, dus waarschijnlijk zul je moeten kiezen tussen en Noordereiland en het Zuidereiland. Zelf zou ik kiezen voor zuid, omdat de natuur hier echt heel mooi schijnt te zijn. Je begint en eindigt in Christchurch.

Nieuw Zeeland
Niet te vergeten: Australië

Mocht je naar Australië gaan, dan kan een roadtrip niet uitblijven. Het beste huur je een camper en kies je een kant van het land. 2 mooie trips zijn die van Darwin naar Perth en die van Sydney naar Cairns. Met een camper kun je gaan en staan waar je wil en stoppen als je een mooie plek ziet. Australië is heel populair onder reizigers en daarom zul je nooit alleen zijn. Helaas is Australië behoorlijk aan de prijs, maar dit is zeker wel de moeite waard. Even sparen dus maar!

Australie

Dit waren de roadtrips op mijn bucketlist. Heb jij er ook één opstaan?

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder