Vliegen met Aer Lingus

De afgelopen heb ik meerdere vliegmaatschappijen uitgetest en daar een review over geschreven. Bijvoorbeeld over KLM en Lufthansa. Nu vloog ik in 2014 ook met Aer Lingus, maar toen was ik gestrest en dus weet ik hier niet veel meer van af. Nu besloot ik eind vorig jaar om een stedentrip naar Dublin Ierland te maken en op de heenweg vloog ik daarom nog een keer met Aer Lingus. Deze keer heb ik wel wat meer opgelet en onthouden en dus heb ik dit keer mijn ervaring met vliegen met Aer Lingus opgeschreven.

Booking.com
Personeel

Het personeel op deze vlucht was vriendelijk en netjes. Het is een Ierse maatschappij en dus was hun Engels van een hoog niveau. Ze spraken wel een beetje met accent, maar het was prima te verstaan. Ook hebben ze een lastige situatie in het vliegtuig kortdaad opgelost. Er was namelijk onenigheid ontstaan. (er kwam iemand met een gigantische koffer als handbagage, maar er was boven haar stoel geen plek meer. Daarom pakte ze een andere tas en gooide ze die op de grond). De purser werd meteen gehaald en die gaf meteen de laatste waarschuwing, ander kon ze het vliegtuig weer uit). Goed gedaan!

Zitplek

De zitplekken in het vliegtuig waren vergelijkbaar met andere maatschappijen. Niet heel veel ruimte dus, maar genoeg voor een vlucht van 1,5 uur. De indeling was ook gelijk, deze was namelijk 3-3. Omdat het om korte vluchten gaat, is er op dit soort vliegtuigen geen entertainment aanwezig. Nu is dit ook niet nodig, want je bent er zo. Al met al dus niet echt bijzonder, maar vergelijkbaar met andere maatschappijen.

Eten

Omdat dit een korte vlucht was, was er geen eten bij inbegrepen. Je had wel de mogelijkheid om diverse kleine snacks of drinken te kopen, maar dit heb ik zelf niet gedaan. Ze kwam tijdens de vlucht ook maar 1 keer langs, dus je moest dat moment beslissen. Zelf neem ik eigenlijk nooit betaald drinken in een vliegtuig. Je zit er maar 1-2 uur in en die tijd moet prima zonder drinken kunnen. Ik neem vrijwel wel altijd een leeg flesje mee die ik na de douane vul met water. Toch wat te drinken dus en voor niks.

Bagage

Qua bagage is het bij Aer Lingus beter geregeld dan bij andere low budget maatschappijen. Zo mag je hier gewoon een normale handbagage koffer meenemen in tegenstelling tot de mini koffers bij bijvoorbeeld WizzAir. Mocht je ook nog ruimbagage mee willen nemen, dan moet je hier wel voor bijbetalen. Zelf nam ik alleen een kleine tas mee en dat was prima.

Eindoordeel

Mijn oordeel is dat ik zeker in de toekomst wel nog een keer wil vliegen met Aer Lingus. Nu zal dat niet heel snel gebeuren, omdat ik eerst die kant niet meer op ga. Maar qua kwaliteit is deze maatschappij zeker de moeite waard. Het is net wat luxer dan de low budget maatschappijen bijvoorbeeld qua bagage en het was een prima vlucht. Het enige nadeel was wel dat ik naast dronken mensen zat en dat stonk nogal. Dit heeft niet veel te maken met deze maatschappij, maar vooral met de Ierse mentaliteit gok ik.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder