Vliegen met AirAsia

Om naar een bestemming te komen zul je meestal moeten vliegen. Nu zijn er zoveel verschillende maatschappijen en is het soms lastig om te kiezen met welke je gaat vliegen. Daarom deelde ik al een aantal reviews over: KLM, Lufthansa, EasyJet en SwissAir. Dit zijn allemaal maatschappijen die vanaf Europa vliegen. Daarom werd het eens tijd om een Aziatische maatschappij onder de loep te nemen. Wat is het aan te raden om te vliegen met AirAsia?

Booking.com
Het personeel

Het personeel dat in het vliegtuig liep was erg aardig. Mocht je vragen hebben dan waren ze zeker bereidt je te helpen. Helaas sprak niet iedereen even goed Engels. Of was het gewoon lastig te verstaan door het accent. Op zich geen ramp want het zijn korte vluchten en daar heb je toch niet echt veel nodig. Ze liepen genoeg rond, maar wel op een fijne manier. Niet opdringerig bijvoorbeeld met taxfree spullen. Dat vind ik altijd erg vervelend namelijk.

vliegen met AirAsia
De zitplekken

Als je met een low budget maatschappij vliegt dan weet je van te voren dat je niet erg veel zitruimte gaat hebben. Ook bij AirAsia is dit het geval. De plekken zijn ongeveer vergelijkbaar met Ryanair en Easyjet. Als je lange benen hebt, dan zit je best wel klem. Gelukkig zijn het allemaal korte vluchten dus erg lang zit je niet in het vliegtuig. Er is helaas geen entertainment aanwezig, maar zoals gezegd zijn het korte vluchten dus je mist het niet echt. De stoelen staan in een opstelling van 3-3.

Het eten en de bagage

Vliegen met AirAsia is ook vliegen met een budgetmaatschappij. Je kunt daarom niet al te veel dingen verwachten. Zo zit er geen eten inbegrepen. Mocht je wel willen eten dan kun je dit bijboeken tijdens het boeken van een vlucht. Drinken is in het vliegtuig te koop, maar dit is wel redelijk aan de prijs. Beter neem je dan een drinkfles mee en vul je deze met water. Qua bagage moet je wel wat bijbetalen. Dit is ook wel standaard bij goedkope maatschappijen. Bij AirAsia moet je ook bijbetalen als je meer bagage meeneemt. Kijk op de site om de juiste bundels toe te voegen.

Al met al een prima maatschappij om korte vluchten mee te maken.

Wat zijn jouw ervaringen met vliegen met AirAsia?

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder