Vliegen met Easyjet

In Europa heb je meerdere low budget vliegmaatschappijen. Eén ervan is Easyjet, een prima vliegmaatschappij die je voornamelijk gebruikt als je richting Verenigd Koninkrijk vliegt. Zelf heb ik hier laatst ook mee gevolgen richting Belfast. Maar wat zijn mijn ervaringen met deze vliegmaatschappij? In eerder artikel schreef ik al over Lufthansa, KLM, Etihad en SwissAir. Maar vandaag een review: Vliegen met Easyjet.

Personeel

Het personeel was heel vriendelijk en sprak uiteraard heel erg goed Engels. Niet gek want we vlogen richting Belfast en het personeel kwam daar vandaan. Het is soms echt lastig als het personeel zo moeizaam Engels spreekt, dus dit was top. Wat ik fijn vond, is dat het personeel niet echt bezig was met het aanprijzen en verkopen van dingen. Dit vind ik soms echt een irritatie bij goedkope maatschappijen.

Zitplek

De vliegtuigen zijn qua indeling precies hetzelfde als bij andere low budget maatschappijen. De indeling die je hierbij vindt is een 3-3 indeling. De beenruimte is hierin redelijk krap en ik ben 1,78. Als je lang bent dan ga je wel behoorlijk opgesloten zitten. Helaas is dit wel vergelijkbaar als de andere low budget maatschappijen.  Er is helaas geen entertainment aanwezig, maar voor de lengte van de vlucht is dat ook niet nodig. Je vliegt namelijk nooit echt heel lang met deze maatschappij. Uiteraard kwamen ze wel langslopen maar ze zeiden verder niks.

Eten

Easyjet is een low budgetmaatschappij en dus zit er geen eten inbegrepen. Je kan uiteraard wel eten, maar dan zul je daarvoor bij moeten betalen. Ik doe dit eigenlijk zelf nooit, want ik neem altijd een flesje kraanwater mee het vliegtuig in. Ze kwamen al vrij vlot langs met eten en drinken. De prijzen waren ook niet heel erg hoog.

Bagage

De bagage is ook net als bij andere low budget maatschappijen. Als je ruimbagage wil meenemen moet je extra betalen, maar één stuk handbagage mag je wel gratis meenemen. Als je voor een korte vakantie gaat is dat meer dan prima. Lees ook mijn artikel over reizen met alleen handbagage.

Eindoordeel

Easyjet is een prima maatschappij om een korte vlucht mee te maken. Het is een typische lowbudget maatschappij daar moet je wel rekening mee houden. Maar als je dat in je achterhoofd houdt is het een prima maatschappij. Oftwel vliegen met Easyjet zit wat mij betreft in de categorie Ryanair en WizzAir..

Wil jij ook met Easyjet vliegen? Kijk dan op Skyscanner voor de goedkoopste tickets.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder