Vliegen met KLM

Er zijn ontzettend veel verschillende vliegmaatschappijen. Een flink aantal daarvan heb ik ook al uitgetest. Zowel de low budget maatschappijen als de wat luxere maatschappijen. Al eerder schreef ik over: Lufthansa, Etihad, Easyjet, en SwissAir. Eén van die luxere maatschappijen is onze eigen Nederlandse maatschappij KLM. In 2014 vloog ik hiermee naar Curaçao om daar 3 maanden stage te lopen. Maar wat vond ik eigenlijk van vliegen met KLM? Vandaag deel ik mijn ervaringen.

Het vriendelijke personeel

Het eerste punt dat mij opviel was het vriendelijke personeel. Ook viel op dat de leeftijd daarvan relatief hoog ligt. Bij low budget maatschappijen zijn dit vaak wat onervaren jonkies, maar bij KLM lag dit eerder rond de 50. Ik vind dit altijd wel een goed teken. Dan bespaard de maatschappij niet op ervaring. Ook is het fijn om Nederlands te kunnen spreken. Uiteraard sprak het personeel ook Engels, maar dit was vrijwel niet nodig. Ik vond de service die er geleverd werd van een goede kwaliteit. Zo werd er zeer regelmatig drinken ingeschonken en ook liep er vaak iemand langs. Nu was dit wel een dagvlucht en dat is natuurlijk anders dan op een nachtvlucht.

klm
De normale zitplek

De zitplaatsen zijn vergelijkbaar met andere intercontinentale maatschappijen. Je hebt daarbij redelijk wat beenruimte, maar mocht je erg lang zijn dan zit je wel een beetje krap. Ik heb helaas nog nooit meegemaakt dat dit anders is. Behalve als je bij de nooduitgang zit. De indeling van de stoelen is ook vergelijkbaar met andere intercontinentale vliegtuigen. Namelijk 3-4-3. Er is bij iedere stoel een entertainmentscherm beschikbaar met een ruime keuze. Het is natuurlijk een Nederlandse maatschappij en daardoor zijn er ook Nederlandse films te zien. Erg grappig!

Booking.com
Het eten

Ik vond dit keer het eten best wel oké. Niet helemaal mijn smaak, maar wel typisch Nederlands. We kregen namelijk aardappelen met rode kool. Helaas is dat niet helemaal mijn ding. Ook kregen we later nog een onwijs lekkere wrap. Dit zou ik nog graag wel een keer willen hebben. Wat ook echt top was, was dat we een bakje vanille-ijs kregen. Heerlijk natuurlijk en het bracht meteen een vakantiesfeer (het was namelijk november).

Wat mij betreft zou ik zeker vaker met KLM vliegen, alleen is de prijs vaak behoorlijk hoog. Dan kies ik toch eerder voor een budget optie.

Wil jij ook met KLM vliegen? Kijk dan op Skyscanner voor de goedkoopste tickets.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder