Vliegen met Lufthansa

Dit jaar ging ik 2,5 week backpacken in Mexico. De heenweg vloog ik met 2 verschillende Zwitserse vliegmaatschappijen. Op de terugweg vloog ik met een Duitse maatschappij, namelijk: Lufthansa. Een maatschappij met een goede naam en de grootste vliegmaatschappij van Duitsland.  Ik had 2 vluchten met Lufthansa. Eerst een intercontinentale van Cancun naar Frankfurt en daarna een korte vlucht naar Amsterdam. Tenminste dit was de bedoeling, want het eerste vliegtuig had 6 uur vertraging waardoor ik mijn overstap niet meer haalde. Gelukkig kreeg ik wel compensatie na een vertraging. Vandaag vertel ik wat meer over mijn ervaring met deze vliegmaatschappij. Een review: Vliegen met Lufthansa.

Personeel

Het personeel van Lufthansa was op alle vluchten vriendelijk en sprak goed hun talen. Ze begonnen tegen iedereen uiteraard in het Duits, maar als ze door hadden dat je dat niet sprak gingen ze over op Engels of Spaans. Erg netjes! Ik werd gewoon in het Duits aangesproken en blijkbaar was mijn antwoord ook Duits genoeg.. Nu heb ik 5 maanden in Zwitserland gewoond en gewerkt, dus Duits verstaan gaat prima. Maar mocht dat niet lukken, dan spreekt de staf ook meer dan goed Engels. Normaal heb je dat er via de intercom tweetalig wordt gesproken (taal van thuisland en Engels), maar op de vlucht vanaf Mexico was het zelfs drietalig, want alles werd ook in het Spaans verteld. Echt goed voor elkaar dus!

Zitplek

Aangezien ik 2 (of nouja 3) verschillende vluchten heb gemaatk met deze maatschappij moet er onderscheid gemaakt worden tussen de Europese vlucht en de intercontinentale. Op de intercontinentale vlucht is de indeling hetzelfde als bij andere lange vluchten. Namelijk 3-4-3. Ik koos er dit keer voor om bij het gangpad te zitten en klikte zomaar een stoel aan. Dit bleek later de eerste rij stoelen van economy te zijn. Oftewel direct achter de economy plus. Wat ik niet wist is dat je daar giga veel beenruimte hebt. Heerlijk dus met zo’n lange vlucht. Dat maakte meteen dat vliegen met Lufthansa een pluspuntje kreeg. Er is genoeg entertainment te vinden en iedereen heeft zijn eigen scherm. Precies zoals ik verwacht van een intercontinentale vlucht. De Europese vluchten gingen in een kleiner vliegtuig, namelijk met een 3-3 indeling. Ook wel standaard voor dit soort vluchten. De beenruimte was hier oké, niet heel veel maar gewoon prima. Helaas was er geen entertainment aanwezig, maar de vluchten duurden minder dan een uur, dus het is ook niet nodig.

Eten

Lufthansa is geen budgetmaatschappij en dus zit er bij iedere vlucht eten inbegrepen. Uiteraard ligt het aan de afstand die je vliegt en welk tijdstip, maar je krijgt gratis eten en drinken. Ook bij de korte Europese vluchten kregen we sandwiches en nootjes. Niet heel veel, maar voor een vlucht van een uur is dit meer dan genoeg. Bij de langere vlucht kregen we een lekkere pasta als avondeten (ook een vega optie beschikbaar) en daarnaast een ontbijtje. Ik ben zelf niet heel erg van het vliegtuigeten, maar dit was prima te doen!

Booking.com
Bagage

Net als bij de meeste duurdere maatschappijen mag je ook bij Lufthansa één stuk ruimbagage en één handbagage meenemen. Dit is voor de meeste reizigers meer dan voldoende.

Eindoordeel

Vliegen met Lufthansa is wat mij betreft een aanrader. Lufthansa behoort wat mij betreft tot de fijnere maatschappijen waarmee ik heb gevlogen. Helaas was er net voor mijn vlucht een vliegtuig kapot gegaan en had ik dus 10 uur vertraging. Ze hebben dit netjes gecompenseerd. Het enige wat ik een tegenvaller vond, was het grondpersoneel op Frankfurt. Die waren namelijk ontzettend bot en onaardig. Ik snap dat het niet leuk is als een groot deel van de vluchten vertraging hebben, maar ook voor de reizigers is dit niet leuk. Dus probeer dan gewoon aardig te blijven. Ook vond ik het raar dat bij mijn tussenvlucht alle stoelen waren gewijzigd, wat ervoor zorgde dat iedereen met een korte overstap helemaal achteraan kwamen te zitten. Dit zorgde voor veel frustratie en gezeur, want voordat je dan een keer eruit bent.

Wil jij ook met Lufthansa vliegen? Kijk dan op Skyscanner voor de goedkoopste tickets.

Benieuwd naar meer reviews over vliegmaatschappijen? Ik schreef al eerder over: SwissAir, KLM , Etihad en Easyjet.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder