Vliegen met Ryanair

Er zijn vele low budget maatschappijen te vinden in Europa. Eén van de bekendste is Ryanair. Nu heb ik al meerdere maatschappijen uitgeprobeerd en ook deze maatschappij is daar één van. Omdat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, schrijf ik over iedere maatschappij waarmee ik gevlogen heb een review. Dan lees je mijn eerlijke mening over de maatschappijen. Een aantal hiervan staan al online, dat zijn: KLM, Easyjet, SwissAir, Etihad en Lufthansa. Dit keer schreef ik over vliegen met Ryanair.

Booking.com
Het personeel

Het personeel dat tijdens mijn vlucht aanwezig was, was aardig maar niet overduidelijk aanwezig. Erg prettig, want ik heb al andere ervaringen met low budget maatschappijen. Bij deze maatschappijen probeerden ze je echt dingen aan te smeren en dat vind ik niet prettig. Het personeel sprak prima Engels, dus dat was ook fijn. Wel was het erg jong personeel. Dit zie je meestal op de maatschappijen die een stukje goedkoper zijn. Voor ervaring van stewardessen betaal je natuurlijk meer salaris, dus bij Ryanair wordt hierop bespaard.

vliegen met ryanair
De zitplekken

Vrijwel alle low budgetmaatschappijen hebben dezelfde indeling qua vliegtuig. Alles is 3-3. De beenruimte is helaas niet bepaald ruim te noemen. Met mijn 1.75 zit ik toch altijd wel redelijk, maar ik kan mij voorstellen dat de meeste mannen wel echt krap zitten. Gelukkig zijn het geen vluchten van uren en ben je snel weer het vliegtuig uit. Bij lange vluchten zou ik dan voor een andere maatschappij kiezen (moet ook want Ryanair vliegt alleen binnen Europa). Entertainment is niet aanwezig in het vliegtuig, maar daar heb ik tijdens korte vluchten geen problemen mee.

De bagage en het eten

Net als bij andere budgetmaatschappijen zit er bij ryanair geen eten inbegrepen. Logisch ook want je betaald al bijna niks voor de vlucht. Je kunt wel wat eten kopen, maar dit zul je dan wel zelf nog moeten betalen. Nu zijn de meeste vluchten maar een uur of 2/3, dus ik zou gewoon zelf wat uit de supermarkt meenemen. Scheelt ook weer geld. Je kunt meestal snacks kopen of sandwiches. Deze zagen er best prima uit. Qua bagage mag je een kleine koffer meenemen of iets extra’s betalen en dan mag je 2 handbagage meenemen. Hier kies ik zelf altijd voor. Dan mag je genoeg mee, maar hoef je niet op je bagage te wachten.

Wat mij betreft is Ryanair prima om mee te vliegen op korte vluchten, maar mochten ze in de toekomst ook langere vluchten gaan aanbieden, dan zou ik hier niet voor kiezen.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder