Vliegen met Swiss Air

Een paar maanden geleden ging ik voor 2,5 week backpacken in Mexico. Op de terugweg vloog ik doen met Lufthansa en daar schreef ik een review over. Daarnaast schreef ik ook over Etihad, KLM en Easyjet. De heenweg deed ik met een voor mij nog onbekende maatschappij. ik ging vliegen met Swiss Air. Of nouwja de heenweg. Alleen het eerste deel naar Zürich vloog ik met deze maatschappij. Was dit een fijne vlucht en wat vind ik verder van vliegen met Swiss Air. Je leest het hieronder.

Personeel

Ik vond het personeel tijdens deze vlucht heel erg netjes en aardig. Ze spraken heel netjes hun talen en ook heel verstaanbaar (dat is nog wel eens anders). Het is natuurlijk een Zwitserse maatschappij en daarom werd je meteen in het Zwitserduits aangesproken en begroet. Aan reacties van passagiers merkten ze wel al snel als iemand het niet sprak en dan gingen ze over op Duits of Engels. Nu heb ik wel een paar maanden in Zwitserland gewoond, maar toch is het grotendeels abracadabra voor mij. Geen probleem, ze gingen meteen over in het Duits. Heel fijn!

Naast deze goede beheersing van talen viel mij nog iets op. De bemanning van deze maatschappij was namelijk iets ouder qua leeftijd. Niet dat dit negatief is, juist positief. Er is dan toch iets meer ervaring aanwezig en ik vind wat oudere stewardessen echt een positief teken. Je ziet het wel vaker bij de wat luxere maatschappijen. Bij de low budget maatschappijen zijn het vaak hele jonge meiden.

Zitplek

Net zoals bij eigenlijke iedere Europese vlucht was er ook dit keer sprake van een 3-3 indeling. Dit is een fijne indeling. Qua beenruimte is er niet veel op aan te merken. Je merkt een klein verschil tussen de goedkope maatschappijen en deze, luxere, maatschappij. Maar heel erg veel verschil is er niet te merken. Als je lang bent, zit je dus nog steeds best wel krap. In het vliegtuig zelf was geen entertainment aanwezig, maar het ging ook om een korte vlucht. Bij deze cityhoppers is vrijwel nooit entertainment aanwezig. Dat geeft ook niet, want zodra je in de lucht bent, is het alweer bijna tijd om te gaan dalen.

Eten

Vrijwel bij iedere duurdere maatschappij zit er eten inbegrepen in de vlucht. Meestal bij korte afstanden geen hele maaltijden, maar je krijgt wel iets. Ook heb je dan gratis drinken. Vooral dat is heel fijn en scheelt weer drinken meeslepen (of kopen natuurlijk). Tijdens de vlucht Amsterdam – Zürich (10 uur s’ochtends) kregen bij een heerlijke koek en daarnaast nog een zakje nootjes. Meer dan genoeg op dit tijdstip.

Booking.com
Bagage

De bagage bij Swiss Air is hetzelfde geregeld als bij andere grote maatschappijen. Je mag 1 stuk ruimbagage meenemen en daarnaast mag je nog een koffer of tas als handbagage meenemen. Meer dan genoeg dus voor een vakantie. Je moet uiteraard binnen het aantal kilogram passen en dat werd ook gewogen. Dus let er wel op dat je niet teveel meeneemt.

Eindoordeel

Mijn eindoordeel is dat Swiss Air een maatschappij is waar ik zeker nog een keer mee ga vliegen als dat uitkomt. Het is een fijne maatschappij om mee te vliegen en dus raadt ik iedereen aan om voor deze vliegmaatschappij te kiezen. Het is wel iets duurder dan low budget, maar wel fijner vliegen. Aan iedereen de keus dus om goedkoper te vliegen of te kiezen voor meer service.

Wil jij ook met Swiss Air vliegen? Kijk dan op Skyscanner voor de goedkoopste tickets.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder