Vliegen met WizzAir

De afgelopen jaren heb ik redelijk vaak gevlogen en ik maak er vaak ook een sport van om met verschillende maatschappijen te vliegen. Vooral om weer een nieuwe ervaring te krijgen en te zien hoe die maatschappij is. Al eerder schreef ik reviews over maatschappijen, bijvoorbeeld over Easyjet, SwissAir en Lufthansa. Dit keer was het de beurt aan een low budget. Ik vloog met WizzAir naar Hongarije. Mijn ervaring met vliegen met WizzAir.

Booking.com
Hoe is het personeel?

Het personeel van WizzAir was vriendelijk tegen iedereen, maar ik vond wel dat ze probeerden om wel teveel dingen aan te smeren. Aangezien er niks bij de vlucht inbegrepen is, proberen ze je drinken en taxfree producten te verkopen. Dit gebeurd wel vaker bij low budget maatschappijen, maar ik vond het bij WizzAir wel meer dan bij andere maatschappijen. Het Engels van het personeel was redelijk, maar je moest wel goed luisteren omdat er een duidelijk accent aanwezig was. Op een korte vlucht is het geen probleem, maar het was wel opvallend.

Hoe is de zitplek?

WizzAir verschilt qua indeling niet met die van andere low budget maatschappijen. Die indeling is 3-3. De beenruimte is niet heel erg ruim, maar gelukkig zijn de vluchten ook niet heel lang. Dan is het wel uit te houden, maar als je lang bent is het wel krapjes. Net als bij andere budget maatschappijen is er helaas geen entertainment aanwezig.

wizzair
Het eten en de bagage?

Zoals al genoemd is WizzAir een low budgetmaatschappij en daarom zit er geen eten en drinken inbegrepen in je ticket. Eten is wel aanwezig, maar je moet hier wat voor bijbetalen. Het eten is niet heel erg duur, maar in principe heb je het tijdens een korte vlucht niet nodig. Er wordt dan ook niet heel veel verkocht tijdens de vlucht. Bagage is altijd lastig bij dit soort maatschappijen. Je mag normaal gratis een handbagage koffer meenemen, maar dit is bij WizzAir niet het geval. Hier mag je alleen een kleine rugzak meenemen. Wil je meer mee hebben, dan heb je 2 opties. Je kunt grotere handbagage bijkomen of kiezen voor ruimbagage. De kosten hiervan zijn ongeveer gelijk, dus kies voor het handigste. Zelf koos ik voor de ruimbagage, want zo kon ik ook nog een kleine rugzak meenemen.

Kortom het is prima om te vliegen met WizzAir, maar dan wel alleen voor de korte stukjes. Nu vliegen ze ook alleen daarop dus dat is prima. Ik vond het wel lastig dat je heel goed op moet letten op de extra kosten bijvoorbeeld voor bagage.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder