Vliegen met Xiamen Airlines

Al meerdere malen schreef ik reviews over verschillende vliegmaatschappijen. De meesten daarvan zijn behoorlijk bekend, zoals KLM en Lufthansa. Nu hou ik er ook van om andere maatschappijen uit te proberen. Vooral als ze goedkoop zijn. Toen ik richting Indonesië vloog koos ik daarom voor de goedkoopste optie en dat was vliegen met Xiamen Airlines. Deze Chinese maatschappij vliegt richting Azië met uiteraard een tussenstop in Xiamen. Maar wat vond ik hier eigenlijk van? Oftewel is vliegen met Xiamen Airlines aan te raden?

Booking.com
Het personeel

Het personeel op de vlucht was prima. Iedereen was zeer vriendelijk en stond meteen voor je klaar. Er liep ook meer dan genoeg personeel rond tijdens de vlucht. Het niveau Engels was ik vooraf een beetje bang voor, maar dit viel reuze mee. Uiteraard was het niet perfect, maar gewoon goed verstaanbaar. Toen we tijdens de stop over een vertraging hadden op het vliegveld wegens noodweer, kwam er meteen personeel naar ons toe die flesjes water en noodles aan het uitdelen was. Heel netjes geregeld!

De Zitplekken

Omdat ik 2 vluchten maakte met Xiamen Airlines, vloog ik ook in 2 verschillende type vliegtuigen. Die richting China was 3-3-3. Deze was dus wel wat kleiner dan de normale vliegtuigen met 3-4-3, maar voor mij maakte dit geen verschil. Het 2de deel naar Indonesië was een 3-3 opstelling. Dit was ook een stuk kleiner vliegtuig. De ruimte van de stoelen was gelijk aan die van KLM. Normaal dus. Tijdens de nachtvlucht lag er op iedere stoel een dekentje en een paar sokken. Fijn!

Het eten

Als je met Aziatische maatschappijen vliegt, dan weet je vooraf dat de maaltijden veelal bestaan uit rijst met een sausje. Prima, maar veel keuze is er dan niet. Dit was ook het geval op de heenweg. Op de terugweg konden we ook pasta kiezen en die was heerlijk! Bij het ontbijt had je de keuze tussen Chinees of Westers. Goed geregeld dus, want niet iedereen heeft zin in een Chinees ontbijt. Nu was het ontbijt niet echt heel lekker, dus dat heb ik niet helemaal opgegeten. Er werd meer dan genoeg rond gegaan met drinken en het grote pluspunt vond ik dat er bij binnenkomst al bij iedere stoel en flesje lag. Top want zo hoef je niet eerst een tijd te wachten.

Xiamen
De bagage en het entertainment

De bagage was prima qua afmetingen en gewicht. Iedereen mocht een grote koffer en daarnaast een normaal formaat koffer als handbagage meenemen. Dit zat al bij de prijs in. Helaas werd er op Schiphol wel verkeerde informatie gegeven. Ik vroeg of mijn bagage meteen naar Jakarta zou doorgaan en dat was zeker het geval. Gelukkig had ik een erg lange overstap en ging ik toch even bij de band kijken. En ja hoor daar kwam mijn backpack langs. Niks meteen doorgelabeld dus. Tijdens de langere vlucht had iedere stoel een eigen scherm met een aantal westerse films. Tijdens de korte vlucht hingen er alleen een aantal schermen aan het plafond en daar werd een vage Chinese film op gedraaid. Niet perfect dus!

Al met al vond ik deze maatschappij heel fijn om mee te vliegen. Het was goedkoop, maar alles was wel heel netjes geregeld. Het enige nadeel is de lange overstap op Xiamen, maar daar kun je ook perfect gebruik van maken. Met een 24 uurs visum kun je namelijk mooi de stad in, want een stop over in China is altijd aan te raden.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder