Waarom moet je naar Vietnam?

Als je aan backpacken in Azië denkt, denk je al vrij snel aan Thailand. Maar Azië is niet alleen Thailand, er zijn nog meer hele mooie en makkelijke bereisbare landen. Zo heb je ook bijvoorbeeld Vietnam. Een land waar je makkelijk 3/4 weken op pad kan zijn. Er zijn zoveel mooie en diverse plekken te vinden en daarom vind ik dat je dit land zeker niet moet overslaan. Alleen waarom moet je naar Vietnam? Een aantal redenen.

Makkelijk land om een route te kiezen

In Vietnam heb je eigenlijk 2 opties qua route. Je gaat van noord naar zuid of juist andersom. Heel makkelijk! Natuurlijk heb je hier nog wel veel vrijheid in qua stops, maar je hoeft niet kriskras door het hele land opzoek naar de mooie bezienswaardigheden. Heel handig ook als je bijvoorbeeld een roadtrip wil doen. Helaas is een auto huren eigenlijk niet te doen, maar je kan wel delen op de scooter afleggen of iemand met een motor inhuren waarbij je achterop een deel van de route aflegt. Ook kan je natuurlijk een auto met privéchauffeur inhuren als je wat meer te besteden hebt.

Ontdek de geweldige steden

Je hebt in Vietnam meerdere mooie steden langs de route van noord naar zuid. Ik heb er meerdere gezien, maar als ik moet kiezen dan zou ik vooral stoppen in Ho Chi Minh City, Hoi An en Hanoi. Deze 3 waren echt fantastisch op met zijn. Het zijn ook echt 3 heel verschillende steden. Zo is HCMC heel erg modern (mede door de oorlog). Je vindt hier grote moderne gebouwen, kan er heel goed shoppen, maar vindt ook veel terug uit de oorlog. Hoi An daarentegen is echt een klein lief stadje. Het ligt vlakbij het strand, dus daar kan je zeker een dagje heen gaan. Ook kan je hier heerlijk eten. De belangrijkste reden waarom mensen ook naar Hoi An gaan, is dat je hier heel goedkoop op maat gemaakte kleding kan laten maken. Helemaal naar jouw wens. Hanoi is ook een erg grote stad, maar is ook echt schattig. Het voelt hier echt alsof je in een dorp zit. Plus het is de uitvalsbasis voor de mooie plekken in de omgeving.

Hoi An
Vietnam heeft een heftige geschiedenis

Misschien weet niet iedereen het, maar Vietnam is in Nederland vooral bekend geraakt tijdens de Vietnamoorlog. Deze oorlog was destijds de eerste oorlog die ook in de media kan verschijnen (wel met informatie vanuit het Amerikaanse kamp, dus niet bepaald neutraal). Dit heeft ervoor gezorgd dat er behoorlijk wat beelden van zijn te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het War Remnants museum. Hier vind je allerlei foto’s vanuit die tijd. Ook kan je nog een bezoek brengen aan de tunnels die gebruikt werden. Vooral in het zuiden in Ho Chi Minh City is nog veel terug te vinden uit die tijd.

Booking.com
Doe een trekking in Sapa

Wat mij betreft is één van de belangrijkste redenen om naar Vietnam te gaan Sapa en omgeving. Sapa ligt in het noorden van het land en staat bekend om de uitgestrekte rijstvelden. Je kan hier echt prachtige trekkingen maken dwars door de bergen. En wauw wat is het er prachtig. Kies wel voor een tocht met meerdere dagen lopen. Je krijgt namelijk nooit genoeg van het geweldige uitzicht. Sapa is wel erg toeristisch geworden helaas, maar in als je wat avontuurlijk bent ingesteld, dan kan je zeker in de omgeving nog onontdekte plaatsjes vinden.

Sapa Vietnam
Doe een tour naar Halong Bay

Als je in Hanoi bent, dan moet je ook zeker een tour boeken naar Halong Bay. Dit gebied is behoorlijk bekend in de wereld en dat is omdat er enorme rotsen te vinden zijn die rechtstreeks uit de zee omhoogkomen. Je kan je hier zeker een hele dag vermaken. Beetje van het uitzicht genieten, zonnen (als het mooi weer is) en een kajak huren. Je hebt meerdere opties voor een bezoek aan Halong Bay. Zo kiezen de meeste mensen voor de optie om ook een nacht te slapen op een boot, maar de verhalen gaan dat dat meestal partyboten zijn. Nu zat ik daar niet echt op te wachten, dus een dagtour geboekt. Wat mij betreft is dit ook zeker voldoende.

Halong Bay
Probeer de lekkerste gerechten onderweg

Azië staat natuurlijk bekend om de streetfood. Lokale mensen die met een klein karretje of kraampje de heerlijkste gerechtjes klaarmaken en verkopen. Vaak zit je op plastic tuinmeubilair, maar dat draagt juist heel erg bij aan de sfeer. Helaas is dit in Vietnam wel iets minder dan bijvoorbeeld Thailand. Je kan het wel vinden, maar moet gewoon beter je best doen. Wel zijn er echt te gekke kleine restaurantjes. Iets duurder misschien dan streetfood, maar dan ook wat duurdere kwaliteit qua gerechten. Vooral Gecko vond ik echt een aanrader om te gaan eten. Daarnaast moet je zeker als ontbijt een Vietnamese noodlesoep eten. Dat kan eigenlijk gewoon niet anders.

Heerlijke stranden

Bij Vietnam zijn de stranden misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar juist in Vietnam heb je echt prachtige stranden. De hele oostkant van het land ligt namelijk aan zee. Overal kan je dus genieten van een dagje strand. Wat nog mooier is, is dat je het strand kan afwisselen met andere leuke bezienswaardigheden. Oftewel een alles in 1 vakantie. Beter kan je het niet krijgen toch? Vooral de stranden bij Mui Ne zijn echt prachtig. Nha Trang zou ik overslaan, want zit vol met dronken Russen. In Hoi An kan je zoals gezegd ook een dagje naar het strand. Even een fiets huren en go!

Strand Vietnam
Het is een heel divers land

Vietnam is natuurlijk een ontzettend langgerekt land. Dat zorgt ervoor dat er ongelooflijk veel verschillen tussen de gebieden te vinden zijn. Niet alleen qua mensen en cultuur, maar ook zeker qua natuur. Natuurlijk speelt in de cultuurverschillen ook de oorlog een belangrijke rol. Het land was toen in 2 delen en dus echt apart van elkaar. Als je maar kort de tijd hebt, dan zul je niet heel veel verschillen gaan merken (alleen qua natuur), maar mocht je echt de tijd hebben, ga dan zeker ook opzoek naar deze verschillen.

Waarom moet je naar Vietnam? Nou om al deze redenen dus. Plus daarnaast is het ook nog eens niet duur. Zeg nou zelf, het gaat toch kriebelen als je dit allemaal leest?

Dus wil jij ook naar Vietnam? Zeker doen! Zoek dan zo snel mogelijk naar de goedkoopste vliegtickets. Ook is het verstandig om te kijken bij Vaccinaties op reis of je vaccinaties nodig hebt.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder