Wandelen bij Loch Lomond

Schotland staat voornamelijk bekend om de prachtige natuur en ook de prachtige meren. Er zijn er ontzettend veel verspreidt over het hele land. Loch betekend meer, dus alle meren heten zo. Het bekendste meer is vast Loch Ness, maar ook Loch Lomond is erg bekend, want het is het grootste meer van Schotland. Maar wat moet je doen als je naar Loch Lomond gaat? Mijn tip: Wandelen bij Loch Lomond!

Welk vertrekpunt?

Zoals al gezegd is dit het grootste meer van Schotland. Daarom zijn er veel verschillende plekken om te beginnen met je wandeling. Wil je ook een stuk van de beroemde West Highland Way lopen of blijf je liever in de buurt van het meer? Beide opties zijn mogelijk. Voor rondom het meer lopen kies je gewoon een dorpje langs het meer uit en zoek je een parkeerplek. Wil je een stuk van de West Highland Way lopen, dan kan je richting Balmaha gaan. Hier heb je een bezoekerscentrum met een grote parkeerplaats. Deze kan wel druk zijn, dus ga op tijd op pad.

loch lomond
De wandeling zelf

Vanaf Balmaha kun je een wandeling maken naar Conic Hill. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Loch Lomond (als het tenminste helder meer is en er geen mist is). De tocht is ongeveer 2 uur en gaat over dezelfde weg weer terug. Alles staat goed aangegeven door middel van paaltjes en dat is fijn. Om Conic Hill op te komen, loop je vanaf de parkeerplek over een klein bruggetje het bos in. Hier kan je links of rechts. Kies dan voor rechts en al snel zie je een paaltje van de West Highland Way.

Booking.com

Het kan wel redelijk druk zijn op de route, omdat het natuurlijk ook de doorgaande route is van deze trek. Ga dus mooi op tijd op pad. De wandeling is niet heel moeilijk, behalve als het regent. Dan wordt het namelijk heel glad en moet je echt heel voorzichtig zijn. Ik zag zelf mensen op hun billen naar beneden glijden, omdat lopen niet te doen is. Kies dus bij voorkeur voor een goede dag en loop op wandelschoenen.

loch lomond

Des te hoger je komt, des te meer mooie uitzichten je gaat krijgen. Stop daarom ook zeker een aantal keer om van het uitzicht te genieten. Want deze zijn echt meer dan prachtig. Daarna is het weer tijd om dezelfde weg terug richting de auto te nemen. Mocht je met het openbaar vervoer zijn, dan kan je eventueel ook doorlopen en een bus nemen vanaf een andere plek. Zoek dit van te voren wel heel goed uit, want de frequentie van bussen is laag.

loch lomond
Meer doen in de omgeving

Ben je klaar met wandelen bij Loch Lomond? In de omgeving van Balmaha is nog meer te doen dan alleen wandelen. Zo kan je meer lezen en te weten komen over de omgeving in het bezoekerscentrum. Dit is best interessant om even heen te gaan. Daarnaast kan je natuurlijk ook activiteiten op het meer doen. Zoals een bootje of kano huren. Een soort van cruise behoort ook tot de mogelijkheden. Schotland is best wisselvallig qua weer, dus hou dat wel goed in de gaten en vraag vooral de lokale mensen om advies. Ook al ziet de lucht er stalend uit, als ze zeggen dat je beter niet op pad kunt gaan. Doe dat dan ook niet!

Mocht je nog meer willen wandelen in Schotland, dan zou je bijvoorbeeld kunnen kijken naar de Quiraing hike een stukje noordelijker op Isle of Skye.

Ook naar Loch Lomond tijdens een roadtrip door Schotland? Zoek dan zo snel mogelijk naar de goedkoopste vliegtickets bij: Skyscanner. Ook is het verstandig om te kijken bij Vaccinaties op reis of je iets nodig hebt.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder