Wandelen in Dublin

Dublin is de perfecte bestemming voor een korte stedentrip. Dat je in deze stad veel kunt doen, beschreef ik al eens in een artikel over wat je kunt doen in Dublin. Wat ik daar ook beschreef, is dat je meerdere mogelijkheden hebt om te wandelen in Dublin, Ierland. Omdat dat misschien een beetje raar klinkt bij een hoofdstad schreef ik nog een extra artikel over de opties voor wandelen in Dublin.

Booking.com
Net buiten het centrum: Strand en de vuurtoren

Mocht je liever kiezen om alles lopend te doen, dan kun je richting het strand lopen. Dit is ongeveer een uur vanaf het centrum van Dublin en prima te doen. Het strand is niet perse heel mooi, want er lag toen ik er was allemaal zeewier. Maar je kunt er wel een stuk wandelen en uitwaaien. Ook heb je er een heel natuurgebied naast waar meerdere vogels zitten. Mocht je echt je wandelbenen mee hebben, dan kun je ook een stuk door dit natuurgebied lopen en richting de vuurvoren gaan.

Het is niet moeilijk om hier te wandelen, want er zijn gewoon duidelijke wandelpaden. Daarnaast staan er af en toe ook informatieborden over waar je bent en bijvoorbeeld wat je ziet. Voor mij was de vuurtoren te ver, want ik had slechte schoenen aan. Mocht je je wandelschoenen mee hebben, dan zou ik er wel voor kiezen om hier helemaal heen te lopen. Het is er erg rustig en het schijnt er mooi te zijn.

Wandelen in Dublin
Richting Howth

Mocht je het geen probleem vinden om de bus te pakken, dan raadt ik aan richting Howth te gaan. Dit is een schattig visserdorpje net buiten Dublin en je kunt hier mooie wandelingen maken. Howth is ook wel de populairste korte dagtrip buiten Dublin. Vooral omdat je er makkelijk komt en alles op eigen houtje kunt doen. Je hoeft dus geen tour te boeken en rekening te houden met andere mensen. Kijk alleen wanneer en vanaf waar de bus terug gaat en dat is alles wat je nodig hebt.

Mocht je de bus naar Howth genomen hebben, dan kun je daar eerst een kijkje nemen in het schattige dorpje. Vervolgens kun je de Cliff Walk lopen. Hierbij heb je prachtige uitzichten en spot je als je geluk hebt ook nog eens zeehonden. Er zijn meerdere wandelingen in langs de kliffen. De kortste is 6 km lang, maar dit is uit te breiden naar 12 kilometer. Hier kun je dus wel een dag zoet mee zijn.

Dagtrip naar Howth

Naast deze opties heb je wat verder buiten Dublin uiteraard nog meer natuur waar je prachtig kunt wandelen. Nu moet je daarvoor vaak wel eigen vervoer hebben of een dagtrip boeken. Mocht je genoeg tijd hebben, dan zou ik hier zeker naar kijken. Helaas had ik zelf deze tijd niet. Mocht je iets minder avontuurlijk zijn, dan is het ook mogelijk om een tour deze kant op te boeken. Hoef je nergens rekening mee te houden.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder