Wandelen in het Amsterdamse bos

De afgelopen maanden zijn gekke maanden geweest. Niemand die op vakantie kon of zelfs even het land uit. Maar, dat heeft ons misschien wel doen beseffen dat er ook nog zoveel moois in Nederland te vinden is. Neem bijvoorbeeld Amsterdam. Een prachtige stad die nu veel rustiger is. Bijzonder om doorheen te lopen, maar wist je dat je ook nog meer rust kunt vinden in Amsterdam? Je hebt er namelijk ook een heerlijk bos! Vandaag vertel ik je meer over wandelen in het Amsterdamse Bos.

Booking.com
Meer informatie

Het Amsterdamse bos is gelegen aan de zuidkant van Amsterdam, in de gemeente Amstelveen. Dit bos is tussen 1934 en 1970 aangelegd en de gemeente Amsterdam zorgt ervoor dat het bos bijgehouden wordt. Dit bos is aangelegd om meer groen te creëren dichtbij het drukke Amsterdam. Dat is dan ook goed gelukt, want er ligt een prachtig bos. Of eigenlijk ene kruising tussen een bos en een park. Er zijn namelijk stukken bij met dichte begroeiing en oude bomen, maar ook hele weidse stukken en grote plassen.

Er zijn meerdere bijzondere dingen te zien in dit bos, bijvoorbeeld de bosbaan die in de roeiwereld zeker bekend is, maar je hebt hier ook een grote speelweide en een prachtig bloesemveld. Dit veld is in het voorjaar prachtig om naar toe te gaan, door de mooie roze kleuren. Ook vindt je in sommige afgesloten stukken Schotse Hooglanders.

Amsterdamse bos
Routes

Net zoals in de meeste bossen, zijn er in het Amsterdamse bos ook een aantal wandelroutes uit gezet. In dit geval zijn dat 7 routes die variëren in lengte, gebied en doel. De wandelingen heten: Koenenwandeling, Parkboswandeling, Boerenwandeling, Vijverwandeling, Natuurboswandeling, Poelwandeling, Lange boswandeling. De routes hiervan zijn terug te vinden op de website van het Amsterdamse bos.

Zoals gezegd zijn er meerdere routes. Zo heb je bijvoorbeeld een deel van de routes die niet toegankelijk zijn voor honden. Een ander deel is dat wel. Ook variëren ze in lengte. De kortste route is 4 kilometer en de langste 15. Genoeg te wandelen dus! Verder zijn er nog een aantal hardlooproutes te vinden en zijn er fietspaden en ruiterpaden. Genoeg variatie te vinden dus!

Faciliteiten

In het Amsterdamse bos zijn behoorlijk wat faciliteiten te vinden. Omdat het een behoorlijk uitgestrekt bos is, liggen de meeste faciliteiten een eindje van elkaar. Handig want dan heb je regelmatig op de route iets. Je hebt er uiteraard een paar restaurantjes om heerlijk wat te drinken of te eten. Verder vindt je hier het bostheater. Een theater waar in de zomer regelmatig evenementen zijn met grote artiesten. Of ga bijvoorbeeld naar de boswinkel. In deze winkel vindt je van allerlei informatie over het bos, maar ook bijvoorbeeld boeken, souvenirs en honing.

Hiernaast zijn er uiteraard ook sportieve faciliteiten te vinden. Wist je bijvoorbeeld dat de Bosbaan in het Amsterdamse bos zit? Nu is dat niet een plek om zomaar te sporten (op de kant is uiteraard wel mogelijk), kijken naar de roeiers is wel leuk om te doen. Verder kun je iets verderop ook SUPpen. Een fiets of een kano huren zijn ook zeker mogelijkheden om het gebied op een andere manier te verkennen.

Wandelen in het Amsterdamse bos

Mocht je met kinderen naar het bos gaan, dan is ook hiervoor genoeg te vinden. Ga met de kleintjes bijvoorbeeld een kijkje nemen op de geitenboerderij. Hier hebben ze naast geiten ook een kaasmakerij, een speeltuin en een kinderboerderij. Of ga naar één van de speelbaden of de speeleilanden in de grote vijver. Hier vindt je ook een minihaven voor de kleintjes. In deze haven kunnen ze even voor kapitein spelen. Mochten de kinderen iets ouder zijn, dan is er de mogelijkheid om naar Fun Forest te gaan. Hier zijn verschillende klimparcoursen te vinden tussen de bomen.

Dit zijn maar een klein deel van de mogelijkheden, want omdat er veel bezoekers zijn, zijn er ook veel faciliteiten te vinden.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder