Wandelen op Penang Hill

Mijn reis door Maleisië eindigde op het eiland Penang. Dit eiland met als hoofdstad Georgetown is gelegen aan de westkust van Maleisië. Penang is een behoorlijk groot eiland waar ook veel verschillende dingen op te doen zijn. Eén daarvan is een bezoek brengen aan een berg gelegen net naast de stad. Namelijk Penang Hill. Zelf ben ik ook gaan wandelen op Penang Hill en geef je mijn tips and tricks.

Hoe kom je er?

Om op Penang hill te komen moet je nog wel een stukje reizen. Je kan ervoor kiezen om een taxi te nemen (handig als je met meer bent) of je neemt de bus die vlakbij de ferry vertrekt. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je de juiste bus neemt, dus vraag even rond. De meeste mensen in Maleisië kunnen Engels en ze zijn altijd heel behulpzaam. Ook kun je kiezen voor een tour deze kant op. Wil je lopend naar boven gaan, dan zorg je voor een bus naar de Botanische tuinen. Ga je toch liever met de kabelbaan, dan kan je gewoon naar Penang Hill vragen. Zelf wilden we lopend naar boven, maar hadden naar Penang Hill gevraagd en kwamen dus op het verkeerde punt terecht helaas (of juist niet).

Lopend of met de kabelbaan?

Je moet dus vooraf een keuze maken. Er zijn meerdere opties, maar de meeste mensen kiezen tussen de volgende drie: lopend naar boven/kabelbaan naar beneden, heen en terug met kabelbaan of kabelbaan omhoog en lopend naar beneden. Zelf kozen wij voor de laatste en die zal ik ook aanraden. Let op: heb je een studentenkaart, laat die dan zien want je krijgt veel korting. Kies je voor de wandeling naar boven, succes! Wij kwamen mensen tegen en het was echt loodzwaar voor hun. Er is een flink stijgingspercentage en het is nergens vlak. Wel iets om in je achterhoofd te houden. Achteraf waren wij dan ook blij dat we de weg naar boven niet konden vinden en gewoon met de kabelbaan moesten.

Penang Hill
De wandeling zelf

Begin boven eerst met het bekijken van al het moois wat daar te zien is. Ik raad aan om minimaal een half uur rond te kijken, maar langer mag altijd. Daarna is het tijd om te beginnen aan de zware tocht naar beneden. Het is een super makkelijke route, want je kan namelijk maar 1 kant uit. Of nouwja 2. Naar boven en beneden. Wat het lastig maakt is dat het ontzettend stijl is en dus geen meter vlak. Dat maakt dat je binnen no time echt last van je rug, knieën, benen en vooral tenen gaat krijgen. Omdat het zo gigantisch stijl is, moet je je namelijk bij iedere stap weer afremmen anders schiet je zo naar beneden. Maar dat doet dus behoorlijk pijn. Mijn tip: ga als marsmannetje met kleine sprongetjes naar beneden. Dan ga je snel en je voelt er bijna niks van.

Booking.com

Eenmaal beneden ben je waarschijnlijk kapot, maar je hebt het wel mooi gedaan! Hou verder wel rekening met een paar dagen spierpijn. Je gebruikt namelijk een paar andere spieren dan normaal en die kunnen dan nog wel eens gaan opspelen.

Zou ik het aanraden? Jazeker! Alleen doe het heel rustig aan en neem voldoende pauzes. Uiteraard zorg je ook voor voldoende voedsel en drinken voor onderweg. Ik zou er wel altijd voor kiezen om naar beneden te lopen en niet omhoog, omdat dat echt loodzwaar is.

Weten waarom je sowieso naar Maleisië moet? Je leest het in mijn 5 tips voor Maleisië.

Heb je na dit artikel besloten om ook te kiezen voor een reis naar Maleisië? Heel leuk! Zoek dan zo snel mogelijk naar de goedkoopste vliegtickets bij: Skyscanner. Ook is het verstandig om te kijken bij Vaccinaties op reis of er aanbevolen vaccinaties nodig zijn voor je reis.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder