Wat mag je niet overslaan in Lenzerheide?

Lenzerheide komt je misschien niet heel erg bekend voor. Behalve als je uit het wielrennen komt en dan vooral het mountainbiken. Dan moet je Lenzerheide zeker kennen. Kom je hier niet uit en ken je het niet? Dan wordt het tijd om dit mooie plekje van Zwitserland te gaan leren kennen. Zelf kwam ik hier in 2017 en ik was meteen onder de indruk van dit prachtige gebied. Waarom? Nou omdat er zoveel moois te zien in. Ik vertel je meer aan de hand van: Wat mag je niet overslaan in Lenzerheide?

De fiets op

Zoals al gezegd is Lenzerheide erg bekend onder mountainbike liefhebbers. ieder jaar worden hier 2 wereldbekerwedstrijden gehouden. Eén voor de crosscountry (bij iedereen wel bekend) en één voor downhillen. Downhillen is zo snel mogelijk van een berg naar beneden racen waarbij ook een aantal sprongen te nemen zijn. Heel erg spectaculair dus. Mocht je tijdens een wereldbeker hier in het gebied zijn, dan moet je absoluut een kijkje gaan nemen. Er hangt een relaxte sfeer bij mountainbike en we hebben op dit moment ook een Nederlandse kanshebber op de overwinning, namelijk Mathieu van der Poel.

Mocht je zelf ook van fietsen houden dan kan je hier je hart op. Neem zelf je mountainbike mee of huur er één en geniet van de vele routes die hier te vinden zijn. In Zwitserland zijn routes erg goed aangegeven, dus dat is erg fijn. Gewoon de gele bordjes met een mountainbiker volgen. Met een racefiets kan je hier eventueel ook uit de voeten, maar hou er wel rekening mee dat er niet veel vlak is. Als laatste kan je ook downhillen een keer proberen. Je moet dan wel heel erg veel lef hebben en ik raad zeker weten aan om eerst een uurtje te gaan kijken bij de baan. Het gaat namelijk ongelofelijk hard! Zelf heb ik wel een tijdje wedstrijden gefietst op de weg en in het veld, maar downhillen durf ik erg niet. Alleen voor de lefgozers dus.

downhillen Lenzerheide
Het meer van Lenzerheide

Wat minder sportief? Of gewoon een rustig dagje? Ga dan een dag naar het meer van Lenzerheide. Lenzerheide zelf ligt namelijk aan een groot meer. Vanuit de bergen in de omgeving kan je dit prachtige meer overal zien liggen. Neem een kleed mee en wat eten en geniet een heerlijk dagje van mooie natuur. In de zomer is het er wel erg druk, omdat het best toeristisch is. Zorg er dus voor dat je een beetje op tijd heen gaat. Honger? Neem dan wat lekkers mee voor op de barbecue. Overal in Zwitserland vindt je gratis barbecues waar iedereen gebruik van mag maken (als je je rotzooi netjes opruimt). Zwemmen is een mogelijkheid, maar zal wel koud zijn. Lenzerheide ligt namelijk best hoog en dus blijft het water nog lang koud.

Booking.com
Nog iets sportiefs: wandelen

Wat mag je niet overslaan in Lenzerheide? Nou je kan niet naar Lenzerheide gaan als je niet gaat wandelen. De omgeving is hier namelijk echt werkelijk prachtig. Je kan ervoor kiezen om de bergen in te lopen, maar om het makkelijker te maken zijn er ook skiliften. Die brengen je naar boven, maak je daar een wandeling en dan nemen ze je ook weer naar beneden. Naar beneden lopen is natuurlijk ook een optie. Let op: de meeste skiliften zijn maar een klein deel per jaar geopend. Zoek dit dus van te voren even goed uit.

zwitserlan

Zwitsers zijn erg goed met hun wandelroutes. Overal staan gele bordjes die je wijzen welke kant je op moet gaan en hoelang die plek lopen is. De tijden op de bordjes kan je ook echt aanhouden, want zullen voor de meeste mensen goed overeenkomen. Boven in de bergen heb je echt de mooiste uitzichten over het meer en Lenzerheide. Zorg er dus voor dat je hier zeker een tijdje van geniet. De route kan je zo lang maken als je zelf wil. Heerlijk toch?!

Is de vraag: Wat mag je niet overslaan in Lenzerheide hiermee beantwoord? Ik denk het wel!

wintersport Zwitserland

Heb je na dit artikel besloten om ook te kiezen voor Zwitserland? Ja! Zoek dan zo snel mogelijk naar de goedkoopste vliegtickets bij: Skyscanner. Ook is het verstandig om te kijken bij Vaccinaties op reis of je vaccinaties nodig hebt.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder